Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Για τον Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητων Φυσικού


Ηράκλειο, 4-2-2011

Συνάδελφοι,

έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που καταφέραμε να κάνουμε μια Γενική Συνέλευση και αυτό είναι προβληματικό για την λειτουργία ενός Συλλόγου φοιτητών, έστω και στο επίπεδο των μεταπτυχιακών και Υπ. Διδακτόρων. Άραγε έχουμε λύσει τα προβλήματα της “μικροκοινωνίας” μας ή έχουμε ξεπεράσει τα ζητήματα που η καθημερινότητα θέτει επιτακτικά στις ζωές μας;

Νομίζω πως όχι, καθώς οι περισσότεροι από εμάς ζούμε μέσα σε ένα επισφαλές παρόν και ένα αβέβαιο μέλλον, ένα μέλλον που δεν μπορούμε να καθορίσουμε και να προβλέψουμε.

Μόνο συλλογικά μπορούμε να “ξεκολλήσουμε” από την μιζέρια και από την αβεβαιότητα τόσο σήμερα στο επίπεδο των σπουδών μας όσο και αύριο στο επίπεδο της ίδιας της ζωής μας και αυτό θα πρέπει να το κάνουμε κτήμα μας μέσα στο Πανεπιστήμιο και τις συλλογικότητες του.

Θεωρώ επιβεβλημένη την ανάγκη για ουσιαστική ενεργοποίηση του Συλλόγου μας, που φτιάχθηκε με μεγάλο κόπο και προσπάθεια πολλών ετών. Ενεργοποίηση η οποία τροφοδοτείται από τα μέλη του και όχι από το Διοικητικό Συμβούλιο ή τους εκπροσώπους του. Σύλλογος που δεν έχει μέλη αλλά σφραγίδα δεν είναι Σύλλογος ακόμα και αν έχει την νομιμοποιητική βάση που η σφραγίδα, το Δ.Σ. και το καταστατικό του προσφέρει...

Η ενεργοποίηση του Συλλόγου θα έρθει μέσα από την συμμετοχή όλων μας στην Γενική Συνέλευση με ενεργητικό τρόπο, μέσα από κοινές διεκδικήσεις μας τόσο στο επίπεδο του Τμήματος και Ιδρύματος, όσο και στο επίπεδο της ίδιας της Κοινωνίας. Η ενεργοποίηση θα έχει αποτέλεσμα αν όλοι μας πιστέψουμε στην Συλλογική ανάγκη ύπαρξης του Συλλόγου Μεταπτυχιακών & Υπ. Διδακτόρων.

Στις αρχές του Μάρτη ο Σύλλογος πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων στην Γενική Συνέλευση Τμήματος. Σε αυτή την διαδικασία πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ μας παρόντες και ειδικά οι νεώτεροι που πρέπει να στελεχώσουν και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που θα προκύψει.

Μέχρι τον Μάρτη οφείλουμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για την πορεία μας σε σχέση με όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Ενδεικτικά αναφέρω την απαράδεκτη αύξηση των τιμών στα εισιτήρια των Αστικών Λεωφορείων, την αύξηση των τιμών στο κυλικείο μας, το μειωμένο ωράριο στην βιβλιοθήκη μας. Η περικοπή των υποτροφιών για υπ. Διδάκτορες από το Ι.Κ.Υ. σε συνάρτηση με την ευρύτερη υποχρηματοδότηση της παιδείας και της έρευνας, η μείωση των υποτροφιών είναι θέματα που θα έπρεπε να μας αφορά όλους, όπως και η μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από κάποιον εκπρόσωπο, κάποια παράταξη ή κάποιο Δ.Σ., μόνο μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες μπορούμε να δώσουμε φωνή στον Σύλλογο και τα μέλη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου