Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Εκλογές Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου 2024

* Κείμενο προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στα πλαίσια των εκλογών ανάδειξης οργάνων σε επίπεδο Νομού.  

Συντρόφισσες και σύντροφοι, 

ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διανύει μια κρίσιμη περίοδο από το 2019 μέχρι και σήμερα, μια περίοδο που την χαρακτηρίζει η εσωστρέφεια, η αδυναμία επικοινωνίας με τις ανάγκες της κοινωνίας και η εκλογική κατάρρευση του. Μια περίοδο στην οποία οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την χώρα βίωσαν διασπάσεις, αποχωρήσεις, απογοητεύσεις και η μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών επέλεξαν να απέχουν τόσο από τις πολιτικές διαδικασίες τις δικές μας, όσο και από τις ίδιες τις εθνικές εκλογές. 
Κάθε ένα μέλος της οργάνωσης από τα κεντρικά στελέχη μέχρι και το τελευταίο μέλος έχει το δικό του ανάλογο μερίδιο ευθύνης και οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του. Την ίδια ώρα που εμείς βυθιζόμαστε στα ζητήματα εσωτερικής κατανάλωσης η μέση ελληνική οικογένεια προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, σε μια χώρα που η ακρίβεια χτυπάει βάναυσα τα νοικοκυριά. Την ίδια ώρα που εμείς αναζητούμε τρόπο διαχείρισης εσωτερικών μικρο-εξουσιών η Κυβέρνηση νομοθετεί για τους λίγους και διαλύει ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, ενώ παράλληλα ελέγχει κάθε μέσο πληροφόρησης των πολιτών. 
Όσο και να μην μας αρέσει η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει εμάς να βρούμε την «γείωση» μαζί της όταν μπορέσουμε και όταν θέλουμε. Η κοινωνία απαιτεί μια πολιτική παράταξη που με συνοχή σε κάθε επίπεδο δράσης και λειτουργίας της έχει σχέδιο, όραμα και ανθρώπους να το υλοποιήσουν. Η κοινωνία απαιτεί να είμαστε ο πολιτικός χώρος που θα μπορέσει να εμπνεύσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, την νέα γενιά, την υγιή επιχειρηματικότητα, τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες. Απαιτεί να συγκροτήσουμε το σχέδιο που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με τους νεοφιλελεύθερους «μονόδρομους». Απαιτεί να γίνουμε εμείς η Αριστερά που εξελίσσετε «εν κινήσει» μέσα και μαζί με την κοινωνία και τις σύγχρονες ανάγκες της,  με οδηγό και πυξίδα τις αρχές της. 
Το μεγάλο ζητούμενο είναι η ίδια η κομματική λειτουργία μας, που σήμερα βασίζεται σε δομές και διαδικασίες μιας άλλης εποχής που δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τον σημερινό τρόπο ζωής και επικοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε ένα σύγχρονο δημοκρατικό ανοικτό κόμμα, που το μέλος μπορεί να συμμετέχει με βάση τον διαθέσιμο χρόνο του. Ένα κόμμα με διαδικασίες διαβούλευσης και πολιτικής δράσης με «αρχή – μέση – τέλος» που θα οδηγούν σε συμπεράσματα και αποτελέσματα για τοπικά και κεντρικά ζητήματα.  Θέλουμε ένα κόμμα που τα στελέχη μας θα αξιολογούνται και θα λογοδοτούν, δεν θέλουμε ένα κόμμα «αξιωματούχων» που θα αποφασίζουμε χωρίς να πράττουμε, ένα κόμμα μελών μιας χρήσης ή ένα κόμμα του «πληκτρολογίου». Έχουμε ανάγκη από  ένα κόμμα των μελών που θα λειτουργεί αμφίδρομα από τη βάση προς το κέντρο τροφοδοτώντας το πολιτικό κέντρο με ιδέες, θέσεις, προτάσεις. Ένα κόμμα που γίνεται συστατικό των συλλογικοτήτων και θεσμών της πόλης και του Νομού μας. 
Τις επόμενες μέρες προχωράμε σε εκλογές οργάνων σε τοπικό επίπεδο δυστυχώς με διαδικασία που γίνεται σε χρόνο express και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να συζητήσουμε μεταξύ μας όπως θα έπρεπε. Με τις ενστάσεις μου για αυτή την διαδικασία,  δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος για την Νομαρχιακή Επιτροπή, θέλοντας στο μέτρο των δικών μου δυνατοτήτων να συμβάλω σε μια συλλογική προσπάθεια ανανέωσης του στελεχιακού μας δυναμικού και του τρόπου δουλειάς μας στο μέλλον.

Με εκτίμηση

Δρ Μιχάλης Καραδημητρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου