Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Ψηφίζουμε & αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας!

 


Έφτασε η ώρα να πάμε πάλι στις κάλπες, πέρασαν 4 χρόνια από την τελευταία φορά. Όπως κάθε φορά έτσι και αύριο η ψήφος μας είναι καθοριστική για το μέλλον του τόπου, για το δικό μας μέλλον, είναι δική μας η ευθύνη τώρα για το που θέλουμε να είμαστε μετά από 4 χρόνια. Άλλωστε η ιστορία έχει δείξει ότι οι λαοί που τολμούν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα με τις επιλογές τους. Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο δικαίωμα, είναι και ευθύνη για κάθε πολίτη που επιλέγει να συμμετέχει σε αυτή.

Η κάλπη μπορεί να παίξει τον ρόλο της όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι τίποτα δεν έχει νόημα και ότι «όλοι ίδιοι είναι». Δεν είναι όλοι οι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, σήμερα στην χώρα δυστυχώς υπάρχουν πολίτες Α και Β κατηγορίας, υπάρχουν οι λίγοι που πλουτίζουν σε βάρος των πολλών, υπάρχουν εκείνοι που παρασιτούν σε βάρος εκείνων που προσπαθούν να επιβιώσουν. Τα πολιτικά κόμματα, ειδικά εκείνα που έχουν κυβερνήσει την χώρα έχουν επιλέξει με τις πολιτικές τους θέσεις και ειδικά με τις επιλογές τους , να δείξουν με ποια κατηγορία πολιτών στέκονται στην ίδια πλευρά.  Ο διαχωρισμός «Δεξιά» και «Αριστερά», «Συντηρητικός» και «Προοδευτικός» δεν είναι ένα παρωχημένο σχήμα του παρελθόντος, είναι μια πραγματικότητα που προκύπτει από τις κοινωνικές ανισότητες που οι κρίσεις του οικονομικού και πολιτικού συστήματος τις έκαναν εντονότερες την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον. 

Την Δευτέρα ο τόπος έχει ανάγκη από μια προοδευτική κυβέρνηση που με σχέδιο θα οδηγήσει την χώρα σε μια νέα ιστορική περίοδο με ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό. Μια κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε μεταρρυθμιστικές τομές, ώστε με επίκεντρο τον πολίτη και την ποιότητα της δημοκρατίας, να γίνει η Ελλάδα μια χώρα για να ζει ο νέος και η νέα, μια χώρα δημιουργίας και ανάπτυξης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, μια χώρα που ο πολίτης θα εμπιστεύεται το κράτος και τους θεσμούς, μια χώρα που τα παιδιά μας θα μπορούν να κάνουν όνειρα. Να γίνει μια «κανονική» Ευρωπαϊκή χώρα που θα σέβεται τους πολίτες της. 

Η Αριστερά με τους διαχρονικούς της αγώνες για δικαιοσύνη και αλλαγή, με τις θέσεις και τα λάθη της, με στέρεες ιδεολογικές αρχές, μπορεί να γίνει πυρήνας αυτής της νέας ιστορικής περιόδου. Χωρίς παρωπίδες και αγκυλώσεις στο χτες να γίνει κινητήριος δύναμη για την αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος σε μια άλλη βάση με τον άνθρωπο στο επίκεντρο κάθε επιλογής της. Η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει δείξει ότι βρίσκεται στον χώρο της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, έχει εμπιστευτεί ξανά τις δυνάμεις της προόδου απέναντι στην καθεστωτική συντήρηση και την σκοτεινή ιστορική της διαδρομή στην μεταπολεμική Ελλάδα.

Σε αυτές τις εκλογές έχουμε επίσης την ευκαιρία να διαμορφώσουμε ένα κοινοβούλιο με τους καλύτερους εκπροσώπους που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ας επιλέξουμε επιτέλους νέους (σε ηλικία και ιδέες) ανθρώπους, ικανούς στο επαγγελματικό τους αντικείμενο , ανθρώπους που έχουν δώσει αγώνες για τις αρχές τους και όχι απλά τους γνωστούς και φίλους, τους προβεβλημένους από τα ΜΜΕ και αυτούς που μας είπαν αυτοί που ξέρουν. Οι 300 οφείλουν να είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας, να κουβαλούν στην κεντρική πολιτική σκηνή τις δικές μας αγωνίες και ανάγκες. Σε όλα τα ψηφοδέλτια, όλων των κομμάτων υπάρχουν και νέοι αξιόλογοι υποψήφιοι!

Καλή μας ψήφο, σε όλους και όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου