Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Μπροστά στην κάλπη...

Οι αυριανές εκλογές δεν είναι μια απλή υπόθεση, είναι για ακόμα μια φορά κρίσιμες για κάθε ένα από εμάς. Εμείς ως κυρίαρχος λαός καλούμαστε να επιλέξουμε Κυβέρνηση τετραετίας που θα οδηγήσει την χώρα επιτέλους στην έξοδο από την πολύπλευρη κρίση των τελευταίων χρόνων.

Αυτή η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι κρίση θεσμική και αξιακή, είναι κρίση της ίδιας της δημοκρατίας μας. Τον Γενάρη ο Ελληνικός λαός επέλεξε έναν άλλο δρόμο για την διαχείριση της κατάστασης, επιβεβαίωσε αυτή την επιλογή του με το πρόσφατο Δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στην παρατεταμένη λιτότητα που διαλύει τον κοινωνικό ιστό σε όλα τα επίπεδα του. Δυστυχώς σε ένα κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, η "Γερμανική" Ευρώπη συνεχίζει να επιμένει σε ένα δρόμο που δημιουργεί κοινωνικό μαρασμό και βαθαίνει την κρίση. Βέβαια αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, να αλλάξει προς όφελος των λαών της μέσα από καθημερινές μάχες και συγκρούσεις σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της.

Στο εσωτερικό πεδίο απαιτούνται επίσης συγκρούσεις, συγκρούσεις με τους ντόπιους ολιγάρχες και τους εκπροσώπους τους. Συγκρούσεις με τον κακό μας εαυτό, με την μιζέρια και την απαξίωση. Η έξοδος από τις μνημονιακές πολιτικές και την επιτήρηση απαιτεί ανατροπές στις νοοτροπίες και λογικές του χτες. Απαιτεί παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ουσιαστικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ζητά η κοινωνία μας. Πολιτικές που θα αξιοποιούν το καλύτερο δυναμικό της πατρίδας που σήμερα μεταναστεύει. Ρήξεις με το πελατειακό και γραφειοκρατικό κράτος.

Στο τέλος της μεταπολίτευσης, το νέο παλεύει να γεννηθεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μέσα σε περιορισμούς και εκβιασμούς από ένα σύστημα γαντζωμένο στο άρμα της εξουσίας. Το νέο πρέπει να γεννηθεί η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω όλα όσα μας πληγώνουν.

Η Αριστερά σήμερα καλείται για ακόμα μια φορά να αφήσει και αυτή πίσω τις νοοτροπίες του χτες, ώστε να γίνει χρήσιμη για τον τόπο και τον λαό. Με ένα αφήγημα για την Ελλάδα που παράγει πλούτο και τον διανέμει στον λαό, μια Ελλάδα που σέβεται και υπηρετεί όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, τον επιστήμονα, τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, μια Ελλάδα που επενδύει στην νέα γενιά με ένα ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες διακυβέρνησης της χώρας έκανε αρκετά λάθη στρατηγικού χαρακτήρα, εγκλωβίστηκε από τους δανειστές, εκβιάστηκε και οδηγήθηκε στο 3ο μνημόνιο. Μέσα σε λίγους μήνες όμως, σε καθεστώς εκβιασμών και χρηματοπιστωτικής πίεσης αυτή η Κυβέρνηση προσπάθησε να σταθεί στο πλευρό εκείνων των κοινωνικών ομάδων που διαλύθηκαν από την 5ετή κρίση. Θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, θα μπορούσε να κάνει καλύτερες επιλογές προσώπων κλπ, αλλά έπεσε θύμα των "ασθενειών" της Αριστεράς. Σήμερα έχουμε ανάγκη από μια Αριστερά που δεν περιχαρακώνετε στην δική της αλήθεια, αλλά αφουγκράζεται το λαϊκό αίσθημα για τομές. Έχουμε ανάγκη από μια Αριστερά που δεν κάνει τον "Λαϊκισμό" εργαλείο άσκησης πολιτικής, αλλά παλεύει σε κάθε επίπεδο για το καλό της κοινωνίας, προστατεύοντας τους μη προνομιούχους ενισχύοντας τις υγιείς δυνάμεις της οικονομίας. Έχουμε ανάγκη από μια Αριστερά που θα εκφράσει εκείνες τις δυνάμεις που απογοήτευσαν εκείνοι που υποσχέθηκαν έναν άλλο δρόμο τα προηγούμενα χρόνια και επέλεξαν να συνεργαστούν με τις δυνάμεις της σκληρής συντήρησης.

Την Κυριακή ψηφίζουμε με ιδεολογικά και αξιακά κριτήρια, όχι τον καλύτερο διαχειριστή του μνημονίου, αλλά εκείνον που πιστεύουμε ότι μπορεί να συγκρουστεί μέσα και έξω από την χώρα με εκείνους που μας οδήγησαν εδώ. Εκείνους που υπονόμευσαν την Εθνική μας Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία, εκείνους που υποθήκευσαν το μέλλον της νέας γενιάς και την οδήγησαν στην μετανάστευση. Ψηφίζουμε για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου