Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Πάλι εκλογές...

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι εκλογές, το πρόβλημα είμαστε πολλές φορές και εμείς ο λαός. Εμείς που πάντα βρίσκουμε κάποιον για να του φορτώνουμε τα δικά μας λάθη, που βρίσκουμε πάντα "εκείνον που έκανε λάθη", χωρίς να κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη.
Πάμε λοιπόν σε εκλογές, μέσα σε λίγους μήνες από τις προηγούμενες για ένα και απλό λόγο, η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει το ψηφισμένο από εμάς πρόγραμμα της. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες οδηγήθηκε σε ένα ακόμα μνημόνιο για να μας "σώσει" από την άτακτη χρεωκοπία. Τον Γενάρη ο λαός δεν επέλεξε μνημόνιο, επέλεξε την ΕΛΠΙΔΑ για αλλαγή πορείας.
Σήμερα το διακύβευμα είναι αρκετά συγκεκριμένο, η χώρα έχει μια συμφωνία στήριξης της οικονομίας της, μια συμφωνία που συνοδεύεται από συγκεκριμένες δράσεις. Πέρα από την συμφωνία όμως με τους δανειστές, υπάρχει ανάγκη και για μια συμφωνία με όλους εμάς, συμφωνία για την ουσιαστική επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας. Συμφωνία για την σύγκρουση με τους "κακούς εαυτούς" μας. Συμφωνία για να αλλάξει αυτή η χώρα επιτέλους, ώστε οι επόμενες γενιές να μην έχουν ανάγκη μνημόνια και δάνεια. Συμφωνία που θα σέβεται το ΟΧΙ στην λιτότητα, αλλά και το ΝΑΙ στην αλλαγή.
Η Εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία και η περηφάνια δεν χαρίζονται, είναι ζητήματα καθημερινού και διαρκούς αγώνα. Αν πιστεύουμε ότι θα έρθει ένας ηγέτης να μας σώσει είμαστε γελασμένοι, σε αυτή την χώρα οι ηγεσίες έχουν πεθάνει, ηγέτης είναι κάθε ένας από εμάς που θέλει να βάλει το "εμείς" πάνω από το εγώ.
Απέναντι στο παρασιτικό πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, η χώρα έχει ανάγκη από μια κοινωνική πλειοψηφία που θα στηρίξει τις μεγάλες ανατροπές, μια πλειοψηφία που θα στηρίξει μια προοδευτική Κυβέρνηση με συγκεκριμένο τετραετές πλάνο ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων. Απαιτείται λοιπόν καθαρό σχέδιο, χωρίς λαϊκισμούς και ευχολόγια, ξεκάθαρο πλάνο που θα σέβεται το δημόσιο συμφέρον, θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και θα βγάζει την χώρα από την βαθιά σημερινή κρίση. 
Η Αριστερά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αξιοποιήσει την δύναμη που απλόχερα της έδωσε ο λαός τους τελευταίους μήνες και να αφήσει πίσω της αγκυλώσεις και "ψεύτικα ιδεολογήματα". Το νέο πρέπει να γεννηθεί, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή η γέννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου