Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Κάποιες σκέψεις σε σχέση με το Φεστιβάλ Νεολαίας!


* Σε σχέση με το 1ο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αγία Άννα και με όσα "κατευθυνόμενα" έγραψε το Πρώτο Θέμα καταθέτω μια σειρά σκέψεων...Δεν σημαίνει βέβαια ότι συμφωνώ με την κριτική που δέχτηκε η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το Φεστιβάλ απο τον Τύπο...

Ιούλιος 2010

Ένας μήνας που θα μείνει στον μυαλό κάθε νέου και νέας, κάθε εργαζόμενου και ανέργου και δεν θα ξεχαστεί μέχρι τα 65 μας, είναι ο μήνας που το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Είναι ο μήνας που μπαίνει «ταφόπλακα» στα όνειρα μας και στο μέλλον μας.
Την Πέμπτη 8 Ιουλίου χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα απέναντι στην αντιασφαλιστική απορύθμιση και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Διαδήλωσαν απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική που το μνημόνιο δανεισμού της χώρας μας επιβάλει. 
 
Την ίδια μέρα η ηγεσία της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε προγραμματίσει την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ, με σύνθημα «Η Ελλάδα Μπροστά – Η γενιά μας μπροστά». Η θεματολογία του Φεστιβάλ στην Αγία Άννα της Εύβοιας ήταν ο «Καλλικράτης», το Παλαιστινιακό και η Ελλάδα του 2020 με ομιλητές στελέχη και Υπουργούς της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Προφανώς και δεν είναι κατακριτέο ένα Φεστιβάλ πολιτικής Νεολαίας, που θα φέρει κοντά νέους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα. Οφείλει όμως κάθε πολιτικό γεγονός να βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης τα σοβαρά ζητήματα της χρονικής στιγμής και τις ανάγκες της γενιάς μας. Το Φεστιβάλ της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να γίνει θεσμός διαβούλευσης και επικοινωνίας μεταξύ των νέων της χώρας μας, που θα ενώνει προβληματισμούς και θα αφήνει μηνύματα.

Δυστυχώς για τους διοργανωτές δεν αποτέλεσε μέλος της ατζέντας το μέλλον της νέας γενιάς μέσα σε μια Κρίση της Οικονομίας και των ιδεολογιών. Δεν υπήρξε θέμα συζήτησης το εργασιακό μας μέλλον και η εφαρμοζόμενη συντηρητική πολιτική ως τρόπος διεξόδου από την Κρίση ή η μεταρρύθμιση της Παιδείας ως ικανής και αναγκαίας συνθήκης για την συγκρότηση ενός κράτους Δικαίου.
Η Νέα Γενιά, το Προοδευτικό Κίνημα των νέων ανθρώπων είναι εδώ και δηλώνει παρόν στο κάλεσμα της στιγμής. Δηλώνουμε παρών στον αγώνα για μια άλλη πολιτική που θα δίνει λύσεις στο επιτακτικό «σήμερα», βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, αμφισβητώντας κάθε μονοδρομημένη αντίληψη άσκησης πολιτικής.
       Η βάση των μελών και φίλων της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα μπει μπροστά στον αγώνα για μια Ελλάδα που θα μας αξίζει, για ένα κράτος που θα μας σέβεται, για ένα πολιτικό σύστημα που θα υπηρετεί αρχές και αξίες. Θα μπούμε μπροστά προτάσσοντας την ανάγκη για μια πολιτική διεξόδων και όχι αδιεξόδων, για μια πολιτική που θα γεννιέται από την ανάγκη για Κοινωνική Δικαιοσύνη και Λαϊκή Κυριαρχία.
      Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει ως προοδευτική συνιστώσα της Κοινωνίας να επανεκτιμήσει τον ρόλο και την αποστολή της, ως μιας από τις μεγαλύτερες πολιτικές Νεολαίες της χώρας. Οφείλει να αφουγκραστεί την νέα γενιά και να διαμορφώσει ατζέντα συζήτησης και σχέδιο προτάσεων, μέσα από ανοικτές πολιτικές διαδικασίες διαβούλευσης με την νέα γενιά.
      Oφείλει μέσα στους επόμενους μήνες να  δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής διαβούλευσης την βάση της νέας γενιάς. Μπορεί η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. να σηματοδοτήσει μια νέα χρονική περίοδο, μέσα από ένα Ανοικτό Πολιτικό Συνέδριο Νέας Γενιάς που θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για μια Νεολαία που διεκδικεί, προτείνει, ανατρέπει και δημιουργεί το αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου