Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Εισήγηση Δράσης για την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Ηράκλειο, 3/7/2009

Προς: Νομαρχιακό Δίκτυο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου

Υπόψη: σ. Στειακάκη Ζαχαρία, Γραμματέα Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου
σ. Μανιά Ειρήνη, Αναπλ. Γραμματέα Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου


Θέμα: Διοργάνωση “Φεστιβαλικής” Εκδήλωσης Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου


Σύντροφοι,

μετά από το επιτυχημένο αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, οφείλουμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να ενεργοποιήσουμε στο σύνολο της την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Νομό Ηρακλείου. Η πολιτική και οργανωτική μας συστράτευση επιβάλλετε από τις συνθήκες, αλλά και από το αποτέλεσμα των εκλογών. Άλλωστε είναι σαφές για όλους μας ότι οι Εθνικές Εκλογές δεν είναι μακρυά. Ο προεκλογικός αγώνας ξεκινά για το Κίνημα μας απο την 17η Αυγούστου και θα κρατήσει όσο χρειάζεται για να φύγει αυτή η Κυβέρνηση.
Εκτίμηση μου είναι ότι και σε αυτό τον αγώνα η Νεολαία ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι στην πρώτη γραμμή με νέες ιδέες και θέσεις για όλα τα ζητήματα της νέας γενιάς. Το μήνυμα της ΑΠΟΧΗΣ στις Ευρωεκλογές από την νέα γενιά δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Η νέα γενιά δεν είναι η γενιά της ανεύθυνης ΑΠΟΧΗΣ, είναι η γενιά της συνειδητής αποχής απέναντι σε ένα προβληματικό πολιτικό σύστημα. Ένα πολιτικό σύστημα της “μίζας”, του “ρουσφετιού” και των “ατομικών διαδρομών”. Απέναντι σε αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να δώσουμε εμείς την μάχη αναδεικνύοντας την διαφορά της Δημοκρατικής Παράταξης από την Συντήρηση.
Η δράση της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ στον Νομό Ηρακλείου οφείλει να είναι εξωστρεφής, πολιτική και αποκεντρωμένη. Δράση με συγκεκριμένα πολιτικά προτάγματα και με συγκεκριμένες προτεραιότητες και θεματικές ενότητες. Δράση με ουσία και απάντηση στα προβλήματα της νέας γενιάς. Δράση Συλλογική από όλα τα μέλη μας και όχι δράση μόνο των συντεταγμένων οργάνων μας.
Στα παραπάνω πλαίσια θεωρώ επιτακτικό να αρχίσει ένας εσωτερικός διάλογος στους κόλπους μας με ιδέες και προτάσεις για την οργανωτική και πολιτική μας παρουσία. Ένας διάλογος μεταξύ όλων μας χωρίς στεγανά και παρωπίδες. Προσωπικά εκτιμώ ότι μόνο ενωμένοι θα συνεισφέρουμε στον αγώνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ για την αλλαγή πέρα από προσωπικές συμπάθειες ή έριδες κάθε μορφής.
Έχοντας καταθέσει συγκεκριμένες κάθε φορά προτάσεις για όλα τα ζητήματα καταθέτω και αυτή, θεωρώντας ότι θα μπορέσει να είναι αφορμή εσωτερικού διαλόγου για τον επόμενο καιρό.
Προτείνω την διοργάνωση 2ημερου Φεστιβάλ Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου για το τέλος του Αυγούστου (π.χ. 27/8 - 28/8) . Ένα Φεστιβάλ ευκαιρία για την έναρξη ενός υγιούς ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου με την νέα γενιά του Νομού Ηρακλείου. Διαλόγου πάνω σε συγκεκριμένες κρίσιμες θεματικές ενότητες (π.χ. Ανεργία & ανασφάλεια, παιδεία, εργασιακές σχέσεις, μετανάστευση).
Συγκεκριμένα θεωρώ ότι το διήμερο αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ανοικτό μαζικό χώρο του Δήμου Ηρακλείου (π.χ. Πάρκο Γεωργιάδη).

Αναφέρω ένα ενδεικτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων - συζητήσεων:

1η ημέρα

Συζήτηση με θέμα “Δεκέμβρης 2008 – μια προαναγγελθείσα εξέγερση”

Παράλληλη συζήτηση με θέμα “ Ευρωεκλογές 2009 και Σοσιαλδημοκρατία”

Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση με θέμα “Ανεργία – Εργασία – Ανασφάλεια της νέας γενιάς”

Βραδιά Κρητικής Μουσικής

2η ημέρα

Συζήτηση με θέμα “η Πράσινη Ανάπτυξη ως εργαλείο εξόδου από την Οικονομική Κρίση”

Παράλληλη συζήτηση με θέμα “Ναρκωτικά - Εξαρτήσεις”

Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση με θέμα “Μετανάστευση – Ρατσισμός”

Συναυλία

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ και πέρα από τις συζητήσεις , κεντρικές ομιλίες ο χώρος πρέπει να γίνει χώρος συνάντησης όλων των κομματιών – τάσεων της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και ανταλλαγής απόψεων με την κοινωνία και την νέα γενιά. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να υπάρχουν θεματικά “περίπτερα” με τις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το αντίστοιχο έντυπο υλικό. Επίσης οι οργανώσεις Π.Α.Σ.Π. σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. θα μπορούσαν να έχουν δικό τους τραπεζάκι με υλικό τους.

Σύντροφοι,

το διήμερο Φεστιβάλ είναι η μεγάλη ευκαιρία για εξωτερίκευση της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. ύστερα από πολλά χρόνια άγονων αντιπαραθέσεων. Η σύνδεση της Νεολαίας με τα κοινωνικά κινήματα και την νέα γενιά είναι ο καλύτερος τρόπος για μια νέα αρχή με βάση τις αξίες και τις παραδόσεις μας.
Προτείνω να συζητηθεί αυτή η πρόταση στην επόμενη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής και να τεθεί προς διαβούλευση σε όλα τα μέλη της οργάνωσης μέσο των οργανώσεων βάσης, ώστε να εμπλουτιστεί με νέες ιδέες και κατευθύνσεις.
Εκτιμώ ότι η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του Ιούλη και να έχει οριστεί Οργανωτική Επιτροπή από θεσμικά και μη μέλη της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με εκτίμηση

Καραδημητρίου Μιχάλης

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου