Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Περιβαλλοντικές Προκλήσεις & Πράσινη Ανάπτυξη

Το μοντέλο της Πράσινης Ανάπτυξης και η εισαγωγή προγραμματικής ατζέντας για ζητήματα περιβάλλοντος αποτέλεσαν πρωταρχικές προγραμματικές δεσμεύσεις του κινήματος μας πριν από τις εκλογές του 2009. Μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης χωρίς κανένα σεβασμό στο περιβάλλον, πρώτος ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έθεσε συγκεκριμένη ατζέντα με στόχο να κάνει σαφές σε όλους ότι το υπάρχον μοντέλο ανάπτυξης απέτυχε και ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει με πρωτοποριακούς, για το μέγεθος και την επίδραση της στον παγκόσμιο χάρτη του κλίματος, τρόπους το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου στη βάση της ανοιχτής διαβούλευσης, έθεσε με την δημιουργία των θεματικών δικτύων συγκεκριμένα ζητήματα στα μέλη της οργάνωσης. Ένα από αυτά ήταν το ζήτημα του Περιβάλλοντος και της Πράσινης Ανάπτυξης όπου μέσα από διαδοχικές συναντήσεις επιδιώξαμε να εξειδικεύσουμε το πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ και να παρέμβουμε σε σημαντικά για το περιβάλλον γεγονότα, όπως η συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης που δυστυχώς δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι κύκλοι των συζητήσεων ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, όμως πρωταρχικός στόχος μας ήταν και παραμένει η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για τα ζητήματα του περιβάλλοντος και πως αυτό συνδυάζεται άμεσα με αναπτυξιακό μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης.

Στα πλαίσια του κύκλου ενημερωτικών δράσεων και συζητήσεων πάνω σε αυτά τα ζητήματα διοργανώνουμε εκδήλωση με τίτλο “Περιβαλλοντικές Προκλήσεις & Πράσινη Ανάπτυξη”. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση αυτή είναι ο κ. Δανέλλης Σπύρος, Ευρωβουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ και η κ. Σενετάκη Ειρηνη, Συντονίστρια του Συμβουλίου Επιμόρφωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου. Στην εκδήλωση επίσης θα παρουσιαστούν αποτελέσματα και ιδέες από το Θεματικό Δίκτυο της Οργάνωσης.

Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση για να ενημερωθούν για τις νέες προκλήσεις και για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην χώρα μας. Η συμμετοχή, η ενημέρωση και η δράση όλων μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής μας τα επόμενα 50 χρόνια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/2/2010 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο Α των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Λεωφόρο Κνωσού. Σας περιμένουμε σε μια εκδήλωση με χαρακτήρα διαβούλευσης και ανταλλαγής απόψεων για το Περιβάλλον , τις προκλήσεις και την Πράσινη Ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου