Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Μέχρι πότε θα πληρώνει ο λαός;


Ζούμε σε μια εποχή κρίσης, μιας κρίσης που καλούνται για ακόμα μια φορά να πληρώσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Μιας κρίσης που απειλεί την Εθνική Ανεξαρτησία μας και θέτει υπό αμφισβήτηση την Κυριαρχία του Ελληνικού Λαού.
Η ομιλία του Πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν μια δραματική ανάλυση της κατάστασης στην χώρα. Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε με τα πιό μελανά στοιχεία μια πραγματικότητα που έφερε την χώρα στο σήμερα. Στην ομιλία του μίλησε για πράγματα και καταστάσεις που ΟΛΟΙ μας και ειδικά οι πολιτικοί μας όχι απλά δεν μίλησαν ποτέ, αλλά τα συντήρησαν με τα σημερινά αποτελέσματα.
Οι αποφάσεις που το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε και ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 3 Μάρτη ήταν ίσως οι δραματικότερες και σκληρότερες αποφάσεις που θα μπορούσε να ανακοινώσει η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Περικοπές 30% στα δώρα των Δημοσίων Υπαλλήλων, αύξηση του Φ.Π.Α. και των ειδικών φόρων σε καύσιμα,τσιγάρα, ΔΕΗ σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας της αγοράς θα “στραγγαλίσουν” τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Βέβαια δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει, ως ιδιαίτερα θετικά τα μέτρα για ειδική εισφορά 1% σε όσους έχουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ, την θέσπιση ειδικού φόρου πολυτελείας για σκάφη, πολυτελή αυτοκίνητα και ελικόπτερα, την αύξηση του τέλους μεγάλης ακίνητης περιουσίας που φτάνει και στο 40% για τα ακίνητα των offshore εταιριών και την περικοπή των αμοιβών σε Δ.Σ. και επιτροπές.

Αλλά δυστυχώς τα μέτρα κοστίζουν περισσότερο με απαγορευτικά κόστη για τον λαό, που τον καλούν να πληρώσει τον λογαριασμό χωρίς να είναι εκείνος με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Την ίδια στιγμή εκείνοι που με την ανεύθυνη διαχείριση και την πολιτική τους δημιούργησαν το έλλειμμα και την κρίση σφυρίζουν αδιάφορα χωρίς να έχουν ούτε την αξιοπρέπεια να ζητήσουν συγνώμη.

Σε αυτή την Κρίση η Κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει μονόδρομους άλλων λογικών και αντιλήψεων που δεν ταιριάζουν στις αρχές και στις δεσμεύσεις του Κινήματος μας. Η επιλογή αυτή θα έχει και σοβαρές συνέπειες που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νέες κοινωνικές εκρήξεις.

Πρέπει άμεσα σύντροφοι της Κυβέρνησης να προχωρήσετε σε σκληρή φορολόγηση των εχόντων την δυνατότητα. Να προχωρήσετε σε ουσιαστική φορολόγηση της Εκκλησίας που υπήρξε βασική δέσμευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Οκτώβρη του 2009.
Στο δρόμο για μια Δίκαιη Κοινωνία που βάζει στο επίκεντρο τον πολίτη δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε άδικες λύσεις και περικοπές σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανθρώπους του μόχθου. Είναι δέσμευση του Κινήματος μας ένα Δίκαιο φορολογικό σύστημα και πρέπει να είναι και προτεραιότητα για τους επόμενους μήνες.
Μέσα σε αυτή την Κρίση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , ο Πρωθυπουργός προχώρησαν σε περικοπές των μισθών τους. Να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε επιπλέον περικοπές των μισθών -δώρων – επιδομάτων σε όλους τους Βουλευτές , Υπουργούς και Υφυπουργούς.

Να τελειώνουμε επίσης με όλους όσους πλήγωσαν τον Λαό και την Δημοκρατία μας κάνοντας την πολιτική ένα μεγάλο φαγοπότι. Όχι σε εξεταστικές με πολιτικές ευθύνες αλλά επιτέλους να δούμε Υπουργούς και Υφυπουργούς και γιατί όχι και Πρωθυπουργούς να πληρώνουν για τα κακουργήματα που διέπραξαν σε βάρος του Ελληνικού Λαού τόσα χρόνια.

Σύντροφοι της Κυβέρνησης, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. Στις εκλογές του Οκτώβρη ο Λαός ψήφισε την ελπίδα και το όραμα, ψήφισε το Κίνημα μας για να εφαρμόσει πολιτικές δίκαιης αναδιανομής και πράσινης ανάπτυξης.

Αυτό το Κίνημα θα υπηρετήσουμε και εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου