Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Αν καταλάβαιναν ΟΛΟΙ αυτά τα λόγια!

Σκεφτόμουν διάφορα...αναζητούσα λίγο κουράγιο, απέναντι σε καταστάσεις και προβλήματα.

Διάβασα ξανά απόσπασμα απο την ομιλία του Γ.Α. Παπανδρέου στην Συνεδρίαση της Εθνικής Αντιπροσωπίας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Ιούλιο του 2008.

Μακάρι να καταλάβαιναν ΟΛΟΙ την ουσία στα παρακάτω λόγια του Προέδρου μας.


"Κι εγώ, σας θέλω, εμείς σας θέλουμε, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία του ελληνικού νοικοκυριού από τους μεσάζοντες, από τα αρπαχτικά της αισχροκέρδειας, τα καρτέλ της ολιγαρχίας, την εκμετάλλευση, αλλά και ιδιοποίηση του δημοσίου πλούτου από τους λίγους".
"Πετάξτε στα αζήτητα τη λογική που θέλει την εξουσία για την εξουσία, τις πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι, την αφομοίωση από τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό, την κατάχρηση της εξουσίας. Αρνηθείτε να δείτε το κόμμα ως αυτοσκοπό, αντί για μέσο που υπάρχει για να υπηρετεί το γενικό καλό.
Περιφρονήστε τους επαγγελματίες εξουσιαστές και τον θλιβερό κυνισμό τους, ότι "όλα είναι απλώς ένα παιχνίδι εξουσίας". Όχι κύριοι, δεν είναι όλα ένα παιχνίδι εξουσίας, είναι η δυνατότητά μας να αναδείξουμε αξίες, όραμα, να εμπνεύσουμε και, τελικά, να αλλάξουμε πραγματικά τη χώρα. Και μπορούμε.

Περιφρονήστε αυτόν που αντικαθιστά την πολιτική με τις ομαδούλες και, τις αξίες με τα «κονέ», που συμπεριφέρεται με αυταρχισμό και δογματισμό απέναντι σε κάθε τι καινούργιο, που αρνείται τη διαφορά ή τις επιλογές, που αποσυνδέεται από το λαό, που πιστεύει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και νομίζει ότι, με το έτσι θέλω, θα κερδίσει τα πάντα, που κλωτσάει προς τα κάτω και γλείφει προς τα πάνω.

Αγνοήστε αυτόν που περιθωριοποιεί όποιον είναι αδύναμος, τον μετανάστη, το άτομο με αναπηρία, τον φτωχότερο, τον ξένο, τον εξαρτημένο από τοξικές ουσίες, τον άνεργο. Που αποθεώνει τη μαγκιά αντί για τη γνώση, μια μαγκιά ψεύτικη χωρίς κόστος και χωρίς περιεχόμενο.

Αρνηθείτε το «αποδέχομαι» αντί του «σκέπτομαι», το εύκολο αντί της προσπάθειας, ψάξτε για απελευθέρωση και χειραφέτηση, και όχι για μπαμπά και προστάτη".

"Κάντε τη μάθηση καθημερινή πρακτική, κανόνα τη διαβούλευση. Κάντε δύσκολη τη ζωή στους ηγετίσκους, στους παράγοντες και στους καρεκλοκένταυρους, χειραγωγείστε εσείς τους χειραγωγητές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου