Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Με σχέδιο και όραμα απο την Δ.Ε.Θ.


Ακόμα 3 εβδομάδες έμειναν μέχρι την ημέρα των Εθνικών Εκλογών της 4ης Οκτώβρη. Εβδομάδες διαλόγου των κομμάτων και υποψηφίων με τους πολίτες αλλά και εβδομάδες έντονης συζήτησης για την κατάσταση της Οικονομίας στην χώρα μας.
Άλλωστε η Οικονομία είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εμφανίζει σήμερα η χώρα και ίσως και ένας από τους λόγους που οδήγησε τον Καραμανλή στην πρόωρη κάλπη. Το έλλειμμα καλπάζει, οι ρυθμοί ανάπτυξης αρνητικοί και έντονο το σενάριο για “στάση πληρωμών στο βάθος του ορίζοντα”.
Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ρωτάνε συνεχώς πού θα βρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα λεφτά και κατηγορούν το Κίνημα μας για Λαϊκισμό και ατέρμονες υποσχέσεις σε όλους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απόψε με την ομιλία του από το βήμα της Διεθνής Εκθέσεως Θεσσαλονίκης έδωσε την καλύτερη απάντηση στον Ελληνικό Λαό και δείχνοντας για ακόμα μια φορά την διαφορετική αντίληψη του Κινήματος μας για την έξοδο της χώρας από την Κρίση. (Ολόκληρη η ομιλία στο http://www.pasok.gr)

Η αποψινή ομιλία του δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την ομιλία του Πρωθυπουργού της Χώρας Κώστα Καραμανλή της προηγούμενη εβδομάδα. Ο Πρόεδρος απάντησε με συγκεκριμένες προτάσεις αλλά και 4 βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την στήριξη του χαμηλού εισοδήματος και την Αναθέρμανση και ενίσχυση της Οικονομίας. Για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι σαφές ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσημο, για αυτό απόψε στην Δ.Ε.Θ. ο Πρόεδρος μίλησε για τις πρώτες 100 μέρες.

Τις επόμενες εβδομάδες οφείλουμε σε κάθε γωνία της χώρας να αναδείξουμε και να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας στους πολίτες. Να τους κάνουμε κοινωνούς και συμμέτοχους στην Εθνική μας προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Να μήν αφήσουμε σε κανένα το δικαίωμα να μιλάει για έλλειψη προγραμματικού πλαισίου μας για την χώρα. Να αναδείξουμε την δική μας πρόταση για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης και για μια άλλη αντίληψη λειτουργίας των θεσμών.

Σε μια πορεία δημιουργίας μακρυά από τα φαινόμενα που κατά καιρούς πλήγωσαν το αίσθημα του λαού και τους Δημοκρατικούς μας θεσμούς.

Σε μια νέα πορεία που ξεκινά από σήμερα και δεν τερματίζετε την Κυριακή 4 Οκτώβρη ΟΛΟΙ είμαστε αναγκαίοι για να κάνουμε πράξη το όραμα μας:

  • Για μια Δίκαιη Κοινωνία με τον πολίτη στο επίκεντρο
  • Για μια Ελλάδα που πρωταγωνιστεί διεθνώς
  • Για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης την Πράσινη Ανάπτυξη
  • Για Δημόσια Δωρεάν Ποιοτική Παιδεία
  • Για ένα κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει τα δικαιώματα του λαού
  • Για ένα κράτος που λειτουργεί για τον Πολίτη και τις ανάγκες του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου