Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Σκέψεις για την Οργάνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ


Ηράκλειο, 14/9/2009

Προς: Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου


Θέμα: Οργανωτικός Σχεδιασμός Νεολαίας – Εθνικές Εκλογές 2009


Σύντροφοι,

διανύουμε τις πρώτες 10 μέρες επίσημης προεκλογικής περιόδου με τελικό μας σταθμό τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη. Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι Βουλευτές του Νομού μας μετά από την Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ήδη άρχισε να λειτουργεί το Κεντρικό Εκλογικό Κέντρο του Κινήματος στον Νομό Ηρακλείου. Ο ρόλος της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέσα στις επόμενες 20 μέρες είναι κρίσιμος σε όλους τους τομείς δράσης του Κινήματος μας στον Νομό. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή.

Έχουμε ήδη στα χέρια μας τον σχεδιασμό της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου με τον οποίο θα πάμε μέχρι το τέλος. Μέσα στα πλαίσια του σχεδιασμού αυτού μπορούμε και πρέπει να δημιουργήσουμε – οργανώσουμε παράπλευρα γεγονότα με στόχο την αφύπνιση και προσέγγιση της νέας γενιάς.

Γνωρίζουμε όλοι μας, από τους χώρους δράσης μας ότι η νέα γενιά έχει απαξιώσει κάθε τι σχετιζόμενο με την πολιτική. Η Θεωρία ότι “όλοι ίδιοι είναι” κυριαρχεί στις συζητήσεις των νέων ανθρώπων. Ο δικός μας ρόλος είναι να καταδείξουμε σε κάθε νέο ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Να καταδείξουμε ότι το Κίνημα μας και ο Γιώργος Παπανδρέου προτάσσουν το διαφορετικό για την επόμενη μέρα. Να αναδείξουμε ότι για το Κίνημα μας οι εκλογές δεν είναι απλά λόγος για εξουσία αλλά αιτία για προσφορά στο Κοινωνικό σύνολο και μια νέα πορεία για την χώρα. Να καλέσουμε την νέα γενιά να συστρατευθεί μαζί μας σε μια πορεία συλλογικού αγώνα για την Αλλαγή της σημερινής κατάστασης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου με την ομιλία του στην ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο έδωσε το στίγμα της νέας διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κάλεσε όλες τις δυνάμεις του τόπου σε μια κοινή πορεία για την επόμενη μέρα των εκλογών. Εμείς πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα ακολουθήσουμε την πορεία αυτή επικοινωνώντας σε κάθε γωνιά του Νομού μας τις αρχές, το όραμα και το σχέδιο του Κινήματος μας.

Εκτιμώ ότι ο χρόνος είναι αρκετός για να οργανώσουμε σε κάθε δήμο και σε κάθε οργάνωση μας διαδικασίες διαλόγου με τους νέους, διαδικασίες ενημέρωσης για το Πρόγραμμα μας ειδικά σε ζητήματα που αφορούν την Νεολαία μας (Νέοι Αγρότες, Νέοι Εργαζόμενοι,Νέοι Επιστήμονες, Παιδεία κλπ).

Συγκεκριμένα εκτιμώ ότι πέρα από τα πράγματα που παραδοσιακά κάνουμε (και θα ξανακάνουμε) σε κάθε εκλογική αναμέτρηση (Περιοδείες σε κλιμάκια, Περιοδείες με βανάκια, Στήριξη Εκλογικού Κέντρου, Ετεροδημότες κλπ) πρέπει να κάνουμε και νέα ριζοσπαστικά βήματα στην προσέγγιση των νέων ανθρώπων.


Ενδεικτικά αναφέρω – προτείνω κάποια από αυτά:


  • Καλούμε σε Συνέλευση Νεολαίας σε κάθε Δημοτικό Δίκτυο με ευθύνη των Συντονιστικών και της Νομαρχιακής Νεολαίας για να αφυπνίσουμε πολιτικά τα μέλη και φίλους της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.


  • Οργανώνουμε συζητήσεις σε καφετέριες και χώρους συνάντησης των νέων σε κάθε δήμο

  • Οργανώνουμε εξορμήσεις σε χώρους εργασίας των νέων

  • Οργανώνουμε στελεχώνουμε Τραπεζάκια – Κιόσκια Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε μεγάλους Δήμους με στόχο την διανομή υλικού και την επικοινωνία με τους νέους της περιοχής

  • Οργανώνουμε στελεχώνουμε για τον Δήμο Ηρακλείου κιόσκι - τραπεζάκι στα Λιοντάρια και στην Αστόρια. Προβάλουμε εφόσον είναι δυνατόν τα προεκλογικά μας σποτ και αποσπάσματα από τις ομιλίες του Προέδρου μας.

  • Οργανώνουμε Συναυλίες σε Ηράκλειο, Μοίρες, Αρκαλοχώρη

  • Διανέμουμε Κεντρικό Πολιτικό Κείμενο της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου με βάση τις κεντρικές θέσεις του Κινήματος μας επικεντρώνοντας σε ζητήματα της νέας γενιάς στον Νομό μας

  • Ενημερώνουμε τους νεοεισερχόμενους φοιτητές σε Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. για τον όραμα μας σε συνεργασία με την σπουδάζουσα Π.Α.Σ.Π. φροντίζοντας παράλληλα για την μετακίνηση των ετεροδημοτών.

  • Δίνουμε την μάχη μέσα από το διαδίκτυο αξιοποιώντας το facebook, blog, forum, Ιστοσελίδες Οργανώσεων κ.λ.π.


Σύντροφοι,


ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην Δημόσια Ζωή της χώρας. Εγκαινιάζει την εποχή των ουσιαστικών αλλαγών και όχι της ατέρμονης ρητορείας. Για τον Γιώργο Παπανδρέου η αλλαγή είναι στο δικό μας χέρι. Η αλλαγή είναι δική μας υπόθεση.

Ας τον ακολουθήσουμε, ας στρατευθούμε σε ένα νέο Όραμα. Οι εκλογές δεν έχουν απλά σαν στόχο την Νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον Λαό για την νέα αναδιανομή, για ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας του κράτους, των θεσμών και του πολιτικού μας συστήματος.

Καλό μας Αγώνα!!

Καραδημητρίου Μιχάλης

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου