Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Αυτονομία της Πολιτικής...Ικανή & Αναγκαία Συνθήκη για την έξοδο απο την Κρίση

Απόσπασμα απο την σημερινή συνέντευξη του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Ιστοσελιδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

"Μιλάω επίμονα, εδώ και καιρό, για την αυτονομία της πολιτικής.

Που σημαίνει ότι η πολιτική οφείλει να διασφαλίζει τη δημοκρατική εκπροσώπηση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού. Και μόνο του Ελληνικού λαού.

Έχω ξαναπεί ότι η φράση αυτή δεν είναι για μένα σημαία ευκαιρίας, είναι πολιτικός στόχος ζωής.

Είναι στόχος, που ταυτίζεται με ολόκληρη τη δική μου πολιτική διαδρομή.

Είναι στόχος, στον οποίο θα μείνει σταθερά προσηλωμένη η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ."

Αξίζει πραγματικά να την διαβάσετε ολόκληρη...

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ακόμα πιο έντονη η απαξίωση του λαού και ειδικά των νέων προς την πολιτική και τους πολιτικούς. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Ο Δημόσιος χώρος από χώρος αναγκαίος για την Αλλαγή προς όφελος της Κοινωνίας έχει γίνει χώρος συναλλαγών και σκοτεινών διαδρομών αδιαφάνειας και πλουτισμού για τους λίγους.

Η αυτονομία της Πολιτικής είναι θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας μας και ποιότητας της Δημόσιας ζωής. Η αυτονομία της πολιτικής είναι προϋπόθεση για την έξοδο από την οικονομική, κοινωνική και αξιακή κρίση που βιώνουμε.

Νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλα τα αδιέξοδα που δεν χωρά αμφιβολίας ότι είναι η κατάλληλη ώρα για μια νέα "επανάσταση" στην καρδιά του πολιτικού μας συστήματος. Και όταν λέω επανάσταση εννοώ μια επανάσταση ιδεών και αξιών που θα μετουσιωθούν σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση - μετασχηματισμό του Συστήματος.

Η σημερινή συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργου Παπανδρέου δείχνει με το καλύτερο τρόπο τις προθέσεις του Κινήματος μας. Είναι η τελευταία ευκαιρία κατά την γνώμη μου για να Αλλάξει αυτή η κατάσταση που μας πληγώνει όλους. Είναι η ευκαιρία να καθαρίσει μια και καλή ο τόπος από "επαγγελματίες" που πλούτισαν με την πολιτική και το ξεπούλημα κάθε αξίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου