Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Οικονομία. Κάθε μέρα με τη σημερινή κυβέρνηση στη θέση της, μία χαμένη μέρα για την Ελλάδα.


Απο τον Βασικό Σχολιασμό του Κινήματος
20/8/20009
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΣΧΕΔΙΟ, ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ.
1. Κάθε μέρα με τη σημερινή κυβέρνηση, μία χαμένη μέρα για την Ελλάδα. Κάθε μέρα και νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν το οικονομικό Βατερλό της σημερινής κυβέρνησης, που βυθίζει τη χώρα ολοένα και βαθύτερα στην ύφεση, την ώρα που οι υπόλοιπες οικονομίες ανακάμπτουν…
- Χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο κύκλος εργασιών της ελληνικής βιομηχανίας τον Ιούνιο υποχώρησε κατά 26,8%!
- Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι αναλυτές προβλέπουν απώλειες για το δημόσιο 1,3 δις ευρώ ή 0,5% του Α.Ε.Π. από τον τουρισμό και 2,4 δις ή 1% του Α.Ε.Π. απώλειες ναυτιλιακού συναλλάγματος για το 2009…
- Αποτέλεσμα; Η ανάπτυξη στην Ελλάδα εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά το 1993 με αρνητικό πρόσημο και την ίδια ώρα η κυβέρνηση αδυνατεί να παρέμβει διορθωτικά, έχοντας κυριολεκτικά εκτοξεύσει την κρατική σπατάλη στα ύψη!

2. Όπως τόνισε χθες ο Γ. Παπανδρέου σε συνεδρίαση ενόψει της ΔΕΘ, είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να καλύψουμε αυτό το χαμένο χρόνο για την Ελλάδα μετά τις επόμενες εκλογές.
- Δεν πηγαίνουμε πουθενά με μία κυβέρνηση όμηρο συμφερόντων, όμηρο της διαφθοράς. Για μας το ευνομούμενο κράτος είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, προϋπόθεση για να αξιοποιείται ο δημόσιος πλούτος. Η διαφθορά και η ανομία αποτελούν φρένο για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.
- Το γεγονός είναι ότι, με ευθύνη της ηγεσίας της Ν.Δ., αντί να μιλάμε για τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα και τις αναγκαίες προτάσεις για την κρίση, κάθε φθινόπωρο τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί. Το 2007 ήταν τα τοξικά ομόλογα και το πόρισμα Ζορμπά, που τελικά τα σκέπασαν οι πυρκαγιές. Το 2008 ήταν το Βατοπέδι και οι άγονες γραμμές. Φέτος είναι η υπόθεση Siemens.
- Τα προβλήματα της οικονομίας είναι εδώ και χρειάζονται συγκροτημένη αντιμετώπιση, όχι ημίμετρα προεκλογικής φύσης. Το 2007 ο πρωθυπουργός προφασίστηκε την κατάρτιση του προϋπολογισμού για να προκηρύξει εκλογές. Φέτος πράγματι ο προϋπολογισμός είναι «εθνικό ζήτημα».
3. Στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουμε τον Οδικό Χάρτη για την ανάταξη της οικονομίας και τη νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση της χώρας. Ξέρουμε τις δυσκολίες και την πραγματική οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση. Είμαστε όμως έτοιμοι με αποφασισμένη ηγεσία, με σχέδιο, γνώση και στελέχη για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου