Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Αναδημοσίευση...

Μια ανάρτηση με ενδιαφέρον απο το Κουρδιστό Πορτοκάλι

http://kourdistoportocali.blogspot.com/

Mια στιγμή στην Ιστορία


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πάρος, 16 Αυγούστου 2009, ώρα 9μμ
> Η ανάπαυλα των Πολεμιστών του Φωτός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης,
θυμώνουν με την Ελλάδα της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, των σκανδάλων, της σήψης και σχεδιάζουν την Ελλάδα που μας αξίζει.
Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι"
τους συνάντησε εδω, λίγες ώρες πριν ο αρχηγός του Πασόκ, επιστρέψει στην Αθήνα για την τελική μάχη ενάντια στο σκότος.

(Διαβάστε τι μας είπε, για την απόφασή του να συγκρουσθεί με τα συμφέροντα...)


www.kourdistoportocali.com

Απο τον Βασίλη Μπόνιο

Δώδεκα μήνες πριν, τον έβλεπα εδώ στην ίδια άκρη του νησιού, να παλεύει με το δημοσκοπικό (παραγινομένο) φάντασμα του Καταλληλότερου. Ξυπνούσε νωρίς το πρωί για να κοντράρει με τα κύματα των στημένων μετρήσεων και τους διαρκείς εκβιασμούς των "σεσημασμένων" νταβατζήδων, η οποίοι με τα ΜΜΕ που ελέγχουν, φρόντιζαν ν απελευθερώνουν κάθε τόσο τα ζιζάνια της αμφισβήτησης στο πρόσωπό του.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες ασφυκτιούσαν καθώς ένα σιδερένιο χέρι τους γράπωνε το πρόσωπο, σφραγίζοντας μάτια, μύτη, στόμα-την αναπνοή της σκέψης. Τα σκάνδαλα δεν "ακουμπούσαν" τον πρωθυπουργό που αναλάμβανε με ρομποτικές κινήσεις την ευθύνη-τεφάλ. Ωσπου ήρθε η ΔΕΘ, όπου ο Καραμανλής τα σκάτωσε για τα καλά, επιχειρώντας να καλύψει τους βαρυποινίτες στην συνείδηση των πολιτών, υπουργούς του. Αυτό ήταν.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, που στο μεταξύ έδινε μια μάχη σαρώνοντας την Ελλάδα, είδε τα ντοπαρισμένα απο την κρατική διαφήμιση των media shops ΜΜΕ, να τον αντιμετωπίζουν με περισσότερο σεβασμό-ήταν η οργή του κόσμου (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μέγκα) και η πίεση κάποιων ιστοσελίδων του Διαδικτύου, που τους ανάγκαζε να καταπιούν τη γλώσσα τους.
Η σαρωτική νίκη στις Ευρωεκλογές (που κι αυτή επιχείρησαν να πριονίσουν) δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο Γιώργος, βλέπει πλέον το Σύμπαν να συνωμοτεί υπερ του. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, οταν εκατομμύρια πολίτες εκει έξω νιώθουμε τόση οργή μέσα μας, που το να πάρουμε τις πέτρες όπως ο ίδιος είχε πει, είναι μάλλον κάτι ανώδυνο. Τα όπλα θα πάρουμε και θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε τον θάνατο (αργό, αλλά θάνατο) στον οποίο μας έχει καταδικάσει η πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος απο τη μεταπολίτευση.

Πριν απ αυτό στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, βλέπουμε την τελευταία μας ελπίδα-οχι γιατί ξαφνικά γίναμε όλοι Πασόκοι η λησμονήσαμε το πράσινο έπος των σκανδάλων-αλλά γιατί αυτός εδώ ο άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη απο δόξα και αξιώματα-τα έφαγε με το κουταλάκι απο τα γενοφάσκια του - έχει μια καθαρή ματιά στο βλέμμα και μια αποφασιστικότητα να βάλει τέλος στο non stop πάρτυ της διαφθοράς, στη κατρακύλα της πατρίδας μας.

-Πρόεδρε περιμένουμε απο σας να εξυγιάνετε το τόπο, να βάλετε ένα τέλος στη διαφθορά...

Μ αυτές τις "διαθέσεις" πλησιάσαμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ που συζητούσε με τον Γιάννη Ραγκούση, τον Γραμματέα του κόμματος (ενα στέλεχος για το οποίο ο Γιώργος έχει πολλούς λόγους να νιώθει περήφανος. Πρώτον ήταν μια δική του επιλογή, ένα πρόσωπο που δεν κατάγεται απο πολιτικό τζάκι και δεύτερον γιατί ο Ραγκούσης τα παει περίφημα τόσο στα κομματικά καθήκοντα, οσο και στην επικοινωνία μια και έχει τον τρόπο με τα παράθυρα-είναι απολαυστικός οταν ταπώνει τον Πρετεντέρη, για παράδειγμα)

"Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με τα συμφέροντα. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε μ ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία. Γεννήθηκα μέσα σ αυτή, έχω ζήσει ξεχωριστές στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία μου και δεν μ ενδιαφέρει η δόξα της εξουσίας. Παλεύω και θα παλέψω για να μπουν κανόνες και να υπάρξει εξυγίανση στη πολιτική ζωή του τόπου. Είμαι αποφασισμένος και δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα με οποιοδήποτε κόστος..."


Αυτα μας είπε ο Γιώργος κι οταν ήλθε η ώρα να τον αποχαιρετήσουμε, νιώθαμε οτι αυτά που λέει τα εννοεί. Διακρίναμε μια ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα πίσω απ αυτές τις κουβέντες, που οταν τον ακους να τις λέει στη τηλεόραση, λόγω της ευγένειας που τον διακρίνει, χάνουν τη δύναμή τους.
Οταν όμως βρίσκεσαι απέναντί του, εισπράττεις αυτό που διαπιστώνουν εκείνοι που τον συναναστρέφονται καθημερινά: O Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη διαφθορά και στα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα.
Σε λίγους μήνες θα τον κρίνουμε στη πράξη. Αλλωστε είναι μεγάλο στοίχημα για τον τρίτο της γενιάς των Παπανδρέου που θα κυβερνήσει τη πατρίδα του, να σημαδέψει θετικά την ιστορία. Μ εκείνη θ αναμετρηθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου