Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

“Ομηροι” των φοιτητών για οκτώ ώρες οι καθηγητές του Φυσικού

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς" για όλα όσα έλαβαν χώρα, στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Φυσικής, στην οποία συμμετείχα ώς εκπρόσωπος μεταπτυχιακών φοιτητών
πηγή: www.patris.gr
Με αφορμή την εξεταστική του Ιανουαρίου που δεν έγινε

“Ομηροι” των φοιτητών οι καθηγητές του Φυσικού!

Για οκτώ ώρες τους είχαν εγκλωβίσει στην αίθουσα της Γ.Σ.

μη επιτρέποντας σε κανένα να βγει


Εγκλωβισμένοι στην αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκε η, ιδιαίτερα επεισοδιακή, γενική συνέλευση του τμήματος, έμειναν για περισσότερες από οχτώ ώρες, ως τις 9.30 το βράδυ, καθηγητές και φοιτητές της Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Φοιτητές που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΣΤ και δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την απόφαση που ελήφθη δεν επέτρεπαν σε όσους συμμετείχαν στη συνέλευση να αποχωρήσουν από το χώρο.

Θέμα συζήτησης της ΓΣΤ ήταν η εξεταστική περίοδος του Ιανουαρίου που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κατάληψης, στην οποία προέβησαν οι φοιτητές μόλις άνοιξε το Πανεπιστήμιο. Στο τραπέζι έπεσαν δύο προτάσεις, ο πρόεδρος του τμήματος, κ. Τσιρώνης, πρότεινε να μεταφερθούν τα υποχρεωτικά μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου στο εαρινό και να δοθούν τον Ιούνιο, ορισμένα προαπαιτούμενα να αρθούν και να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους φοιτητές επί πτυχίω ενώ κάποια επιλογής θα χάνονταν. Όμως, οι εκπρόσωποι των φοιτητών στη συνέλευση την απέρριψαν καθώς υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι σπουδές τους πάνε έναν χρόνο πίσω και αντιπρότειναν να πραγματοποιηθεί διπλή εξεταστική τον Ιούνιο. Ακολούθησε ψηφοφορία, όπου οι δύο προτάσεις ισοψήφησαν με 18 ψήφους των καθηγητών να υποστηρίζουν τη μία και 16 των φοιτητών (εκ των οποίων 2 μεταπτυχιακοί) την άλλη ενώ τρεις καθηγητές ψήφισαν λευκό. Η ψηφοφορία επαναλήφθηκε με το ίδιο αποτέλεσμα. Τελικά, αποφασίστηκε το θέμα να περάσει τις επόμενες ημέρες από την επιτροπή σπουδών, όπου θα επιχειρηθεί ένας συγκερασμός των προτάσεων, και θα συζητηθεί ξανά σε Γενική Συνέλευση Τμήματος που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Οι φοιτητές, όμως, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο της συνέλευσης αντέδρασαν έντονα και δεν άφησαν όσους συμμετείχαν στη συνέλευση να αποχωρήσουν μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Χαρακτηριστικό είναι ότι επέτρεπαν την έξοδο μονάχα σε περιπτώσεις που κάποιος έπρεπε να πάει στην τουαλέτα ενώ ένας μόνο καθηγητής κατάφερε κάποια στιγμή να.. αποδράσει από το παράθυρο!

Στο σημείο έφτασε και ο αντιπρύτανης του ιδρύματος, κ. Θεοφάνης Κιτσόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί ΓΣΤ την Δευτέρα ή δε ληφθεί απόφαση για την εξεταστική να πιέσει ώστε να συνεδριάσει εκτάκτως η Σύγκλητος του ιδρύματος. Μετά από την παρέμβαση του κ. Κιτσόπουλου, τα πράγματα ηρέμησαν και «απεγκλωβίστηκαν» οι καθηγητές και οι εκπρόσωποι των φοιτητών που ήταν στη ΓΣΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου