Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Προεκλογικές σκέψεις...

Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι αν η δημοκρατία είναι τόσο επικίνδυνη για ένα λαό. Ακούω τις τελευταίες μέρες ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφή για την σταθερότητα της χώρας. Σε μια χώρα που δίδαξε την Δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, και πολλές φορές μάτωσε για την Λαϊκή Κυριαρχία φτάσαμε σε σημείο να συζητάμε αν ο λαός πρέπει να επέμβει για να ρυθμίσει το πολίτευμα.
Είναι προφανές ότι η κρίση ανέδειξε με δραματικό τρόπο τα μεγάλα αδιέξοδα του πολιτικο-οικονομικού γίγνεσθαι της χώρας μας. Μαζί με την κρίση ήρθε και το τέλος για την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, το τέλος μιας Ελλάδας που μεγάλωσε μέσα στις στρεβλώσεις, μετατρέποντας την Δημοκρατία και την συμμετοχή σε μέσω πλουτισμού για τους λίγους.
Σε όλους εμάς την γενιά των «λίγων Ευρώ» έπεσε ο κλήρος να αλλάξουμε την κατάσταση, να στρίψουμε το τιμόνι της χώρας και να γίνουμε οι πρωταγωνιστές της νέας περιόδου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, σταθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων, εγκλωβίσαμε τους εαυτούς μας σε συνθήματα και κομματικά χαρακώματα, συμμετείχαμε και εμείς στον εκφυλισμό της Δημοκρατίας. Βέβαια κληθήκαμε να πληρώσουμε ως γενιά τον λογαριασμό, κάνοντας περικοπές στα όνειρα μας και σήμερα αναγκαζόμαστε να κοιτάμε το μέλλον αποχαυνωμένοι, χωρίς να έχουμε την δύναμη για να αντιδράσουμε.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να πάρουμε στα χέρια μας την πέννα της ιστορίας γράφοντας εμείς τον πρόλογο για την Ελλάδα της νέας μεταπολίτευσης. Το πολιτικό σύστημα που υπηρέτησε την μεταπολίτευση δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση που το ίδιο δημιούργησε, δεν μπορεί να συγκρουστεί με το κατεστημένο που το ίδιο έφτιαξε. Είναι σήμερα η ώρα για την νέα γενιά να κάνει εκείνο το οποίο επιτάσσει η ιστορία.
Είμαστε πολλοί, νέοι με όρεξη για δουλειά, νέοι επιστήμονες, νέοι αγρότες, νέοι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες. Είμαστε η γενιά με την μεγαλύτερη μόρφωση που μεταναστεύει για να ζήσει, μια γενιά που καινοτομεί και παράγει σε όλο τον κόσμο. Σήμερα η πατρίδα μας έχει ανάγκη, είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να παλέψουμε για τις επόμενες γενιές.
Στις επικείμενες εκλογές η νέα γενιά πρέπει να είναι παρούσα διαμορφώνοντας τις εξελίξεις. Αν δεν θέλουμε «μια από τα ίδια» πρέπει να παλέψουμε για να αναδειχτεί ο άλλος δρόμος. Απέναντι στον φόβο που προσπαθεί το σύστημα να επιβάλει, απέναντι στην ξενοφοβία, απέναντι στην ευρω - λαγνεία και τον  ραγιαδισμό εμείς πρέπει να ενώσουμε της φωνές μας για να δείξουμε ότι ο λαός είναι ο κυρίαρχος στις δημοκρατίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου