Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Με επιτυχία η εκδήλωση μας!












Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοικτή εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Νέων Αριστερών στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου το Σάββατο 18 Μάρτη. Στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.Ι. Κρήτης και έγινε ένας γόνιμος διάλογος. Ο διάλογος επικεντρώθηκε στην θέση του Δημοσίου Πανεπιστημίου σήμερα στην κοινωνία καθώς και στις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο και όλα αυτά σε συνάρτηση με την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας.
Οι προσκεκλημένοι εισηγητές κ. Παπαδοπούλου Σουζάνα και κ. Μιχαηλίδης Παναγιώτης, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανέπτυξαν μέσα από την εμπειρία τους τα σημερινά προβλήματα του Δημοσίου Πανεπιστημίου, τις προκλήσεις για την σημερινή εποχή αλλά και τον προβληματισμό – κριτική τους για τις προτάσεις διαβούλευσης της ηγεσίας του Υπουργείου.


Κοινή διαπίστωση των παρευρισκόμενων ήταν ότι το σημερινό Δημόσιο Πανεπιστήμιο μπορεί και πρέπει να περάσει στην νέα εποχή διαμορφώνοντας την κοινωνία με νέους όρους. Η μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα πρέπει να είναι προϊόν ουσιαστικού διαλόγου τόσο μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και της ίδιας της κοινωνίας, χωρίς στεγανά, στρεβλώσεις και μεγαλοστομίες. Για να μπορέσει να είναι ουσιαστική η αλλαγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση και να αφήσει το δικό της στίγμα θα πρέπει να απαντάει στο ερώτημα « Τι Παιδεία θέλουμε και ποια η αποστολή του Δημοσίου Πανεπιστημίου σήμερα; ».
 Για να περάσουμε σε μια νέα «επαναστατική» μεταρρύθμιση σαν εκείνη του 1982 πρέπει να είμαστε σε θέση να αμφισβητήσουμε κάθε μονόδρομο «ελαστικοποίησης του Δημοσίου Πανεπιστημίου και της Εκπαίδευσης». Για να μπορέσουμε να μιλάμε για ένα Ποιοτικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο που παρέχει σπουδές με αξία πρέπει να μιλάμε για ένα Πανεπιστήμιο που δίνει σε κάθε νέο και νέα την δυνατότητα να πετύχουν και να δημιουργήσουν.
Η Προοδευτική Κίνηση Νέων Αριστερών θα συνεχίσει μέσα από ανοικτές συλλογικές διαδικασίες τον διάλογο με την νέα γενιά τόσο για την Παιδεία, όσο και για κάθε πολιτικό ζήτημα. Η νέα γενιά θέλει και μπορεί να είναι παρούσα και θα το κάνει μόνο μέσα από την σύνθεση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου