Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Όταν ο "ριζοσπαστισμός" γίνεται φασισμός

Ανάμεικτα τα συναισθήματα της χθεσινής πορείας για τα 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μια από της πιο μαζικές πορείες που έχει πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο τα τελευταία 5 χρόνια, με συμμετοχή πλήθους φοιτητών, εργαζομένων αλλά και πολιτών της πόλης.

Η επέτειος των 37 χρόνων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ στις μέρες μας , καθώς η χώρα περνά μέσα από ουσιαστική κρίση της ίδιας της Δημοκρατίας που το Πολυτεχνείο και η μεταπολίτευση θεμελίωσε στην χώρα μας.

Η είσοδος της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης και οι επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θέτουν σήμερα σε αμφισβήτηση πάγιες κατακτήσεις των εργαζομένων της χώρας και καθιστούν επιβεβλημένη την ανάγκη για διαρκή αγώνα.

Κυρίαρχο το αίτημα του αγωνιζόμενου λαού για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία και σήμερα όπως και τότε, καθώς η σημερινές διεθνείς “χούντες” είναι οι οικονομικές χούντες και τα σημερινά τανκ είναι ο εκβιασμός τους απέναντι στην πατρίδα.

Βέβαια το Πολυτεχνείο και τα μηνύματα του, έχουν σήμερα διαφορετικές “αναγνώσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Και αυτό είναι υγιές και αναγκαίο σε μια Δημοκρατική Κοινωνία σαν την δική μας. Αλλά αυτό που δεν είναι καθόλου υγιές είναι η απαγόρευση στην έκφραση και μάλιστα από δυνάμεις που ευαγγελίζονται τον “ριζοσπαστισμό” και την “αριστερά των αγώνων”

Είναι απαράδεκτο να προπηλακίζονται και να αφαιρείται ο λόγος σε μέλη της Π.Α.Σ.Π. και της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την βία. Ο Αγώνας του Λαού του 1973 ήταν αγώνας απέναντι στην συντήρηση, απέναντι στο φασισμό, ήταν αγώνας για την Λαϊκή Κυριαρχία και την Ελευθερία στην έκφραση από κάθε πολίτη. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η εξέγερση που ένωσε το Φοιτητικό Κίνημα με τον Λαό και τους Εργαζόμενους. Ήταν η εξέγερση που ένωσε τους Έλληνες απέναντι στην Χούντα και την συντήρηση. Σήμερα δυστυχώς η "ριζοσπαστική αριστερά" θεωρεί το Πολυτεχνείο "ιδιοκτησία" της.

Δεν τιμά τους αγώνες του Πολυτεχνείου η στάση των “κόκκινων” νταβατζήδων που σε κάθε ευκαιρία διατρανώνουν την αντίθεση τους με την ίδια την Δημοκρατία μας. Δεν τιμά την ίδια την Αριστερά και την Προοδευτική σκέψη η στάση όλων εκείνων που αφαιρούν το δικαίωμα της έκφρασης .

Θα πρέπει μια για πάντα να καταλάβουν ότι η Αριστερά δομείται πάνω σε κοινούς στοχευμένους αγώνες της προόδου απέναντι στην Συντήρηση. Η Αριστερά δεν διαχωρίζει και δεν “ταμπελοποιεί” τους ανθρώπους, αλλά ενώνει στην βάση ενός σχεδίου για την ΑΛΛΑΓΗ πορείας και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ κάθε κατεστημένης αντίληψης και πρακτικής.

Κάθε μέλος και φίλος της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Π.Α.Σ.Π. κρίνεται για τους αγώνες που δίνει μέσα στους μαζικούς χώρους και τα Λαϊκά Κινήματα και όχι από την κομματική του ταυτότητα. Κρίνεται για την συνέπεια των λόγων και πράξεων, αλλά και από την ιστορία και όχι από αυτόκλητους υπερασπιστές του Λαϊκού Κινήματος. Δεν είναι ΟΛΟΙ εκπρόσωποι της Κυβερνητικής πολιτικής και θιασώτες των μονόδρομων του νεοφιλελευθερισμού.

Απαράδεκτη η στάση τους λοιπόν να προπηλακίσουν συντρόφους, απαράδεκτη επίσης κάθε μορφή βίας από όποιον και αν προέρχεται. Στην Δημοκρατία μας η Ελευθερία έκφρασης κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και οι αγώνες μας οφείλουν να περιφρουρούν την ελευθερία κάθε ελεύθερου πολίτη, τόσο από την κρατική βία, όσο και από κάθε άλλη μορφή βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου