Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

37 χρόνια μετά...


37 Χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είμαστε εδώ, θεατές του τέλους της μεταπολίτευσης. Είμαστε εδώ στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου που κλείνει αφήνοντας πίσω πολλαπλά μηνύματα. Αφήνοντας πίσω μια ισχυρή Δημοκρατία με πολλά προβλήματα και στρεβλώσεις.

Αναμφίβολα η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε ορόσημο των αγώνων του Ελληνικού λαού για την Δημοκρατία, υπήρξε η ιστορική στιγμή που έγινε ο πυλώνας ανασυγκρότησης της σημερινής Ελληνικής Δημοκρατίας. Υπήρξε ο ιδεολογικός και αξιακός φάρος όλων των μεγάλων αγώνων της σπουδάζουσας Νεολαίας της χώρας μας.

Η εξέγερση των Φοιτητών τον Νοέμβρη του 1973 ήταν εξέγερση του κυρίαρχου λαού απέναντι στην καταδυνάστευση και την καταστρατήγηση της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, ήταν το ξέσπασμα της ανάγκης για Λαϊκή Κυριαρχία και Εθνική Ανεξαρτησία από τις δυνάμεις της Δύσης και την χούντα των συνταγματαρχών.

Σήμερα 37 χρόνια μετά τίποτα δεν είναι δεδομένο στην συνείδηση του λαού. Η Εθνική Ανεξαρτησία , η Δημοκρατία , η Λαϊκή Κυριαρχία είναι και σήμερα θέμα μόνιμου αγώνα, απέναντι στους νέους δυνάστες, απέναντι στο νέες μορφές εξουσίας, στις οικονομικές και εξωθεσμικές “χούντες”, που πλήττουν την Δημοκρατία και νοθεύουν την λαϊκή συνείδηση.

Σήμερα 37 χρόνια μετά η Οικονομική Κρίση έχει αναδειχθεί σε κρίση θεσμών και αξιών, σε κρίση του ίδιου του πολιτικού συστήματος με τραγικές συνέπειες για κάθε πολίτη. Δικαιώματα και κατακτήσεις του κυρίαρχου λαού μας τίθενται σε αμφισβήτηση και διαπραγμάτευση, η ίδια η Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας μας τίθεται στο έλεος του τραπεζικού συστήματος και των δανειστών της.

Σήμερα 37 χρόνια μετά η νέα γενιά αυτής της χώρας παλεύει και σήμερα καθημερινά για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”. Παλεύει για το Δικαίωμα στην Εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την ποιοτική Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία , το δικαίωμα στο όνειρο. Σήμερα η νέα γενιά παλεύει σε κάθε μαζικό χώρο για τα αυτονόητα δικαιώματα της.

Σήμερα 37 χρόνια μετά δηλώνουμε παρόν και στην πρώτη γραμμή των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και τα μηνύματα της εξέγερσης του 1973. Το Πολυτεχνείο θα είναι εκεί για να θυμίζει σε όλους μας ότι:

Η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Εθνική Υπερηφάνεια, είναι απόκτημα και αποκτάτε με ΜΟΝΙΜΟ αγώνα...Είναι θέμα ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΓΩΝΑ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου