Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Χρονική Συγκυρία...μια πρόταση


Ηράκλειο, 27 Ιούνη 2010

Προς: Συντονιστική Γραμματεία Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου


Θέμα: Χρονική Συγκυρία και Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Συντρόφισσες, σύντροφοι,

Οι τελευταίοι μήνες χαρακτηρίζονται από ανάμεικτα συναισθήματα στην κοινωνία μας και ειδικά στην νέα γενιά. Η διαρκής και συνεχιζόμενη Οικονομική Κρίση στην χώρα μας, η οικονομική πολιτική, η συζήτηση για τον ασφαλιστικό και εργασιακό νόμο, οι διαδικασίες του “Καλλικράτη” είναι μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία.

Ταυτόχρονα τόσο στην χώρα μας όσο και στην Ευρώπη παρατηρείται έντονος αναβρασμός και προβληματισμός για την πορεία του Κοινωνικού κράτους, για τα εργασιακά δικαιώματα, για την Ανεργία, για την Ανάπτυξη και τις πολιτικές που είναι αναγκαίες για την έξοδο από την Κρίση.

Εκτίμηση μου είναι ότι σε αυτή την κοινωνική κατάσταση η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως γνήσιο προοδευτικό κομμάτι της Νέας Γενιάς δεν μπορεί να είναι εκτός διαλόγου και συλλογικών “ζυμώσεων” και διεκδικήσεων. Είναι ευθύνη μας να έρθουμε σε επαφή με κάθε νέο και νέα εργαζόμενο ή άνεργο βάζοντας στο τραπέζι του διαλόγου όχι τους οικονομικούς δείκτες αλλά την πραγματική οικονομία και την κατάσταση που κάθε ένας βιώνει τις μέρες μας.

Μόνο μέσα από την επαφή μας με την γενιά μας, τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο πάνω στα πραγματικά δεδομένα θα είμαστε σε θέση να παίξουμε τον ουσιαστικό ρόλο μας σας πολιτική Νεολαία.
Στα παραπάνω πλαίσια εκτίμηση μου είναι ότι οι συνθήκες των καιρών επιβάλουν στην Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. να προχωρήσει σε ανοικτές διαδικασίες “βάσης” ανοίγοντας ατζέντα και διαμορφώνοντας κοινωνικό μέτωπο. Προτείνω την σύγκλιση ανοικτής Νομαρχιακής Συνέλευσης μέσα στο επόμενο 10ήμερο με στόχο την συζήτηση για τα θέματα της επικαιρότητας. Θεωρώ σημαντικότερο ζήτημα συζήτησης το Ασφαλιστικό και τις Εργασιακές σχέσεις, ώστε να διαμορφώσουμε μια άποψη από την βάση της νέας γενιάς.

Ως Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουμε ευθύνη απέναντι στην γενιά μας να υπερασπιστούμε στην πράξη το Δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στην εργασία το δικαίωμα στην ζωή.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου