Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μας ενώνει, μας εμπνέει, μας οδηγεί...

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου
Ανδρέας Παπανδρέου - 14 Χρόνια Μετά
1poa22a
23 Ιούνη 1996,
ο Ανδρέας Παπανδρέου αφήνει για πάντα αυτό τον κόσμο που τον λάτρεψε, αφήνει τον λαό που τον ανέδειξε ως πολιτικό σύμβολο της μεταπολίτευσης. Ο “Ανδρέας” του Ελληνικού Λαού δεν είναι κοντά μας εδώ και 14 χρόνια, αλλά είναι στην καρδιά και στο μυαλό κάθε Έλληνα και Ελληνίδας.
14 χρόνια μετά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον Ανδρέα, καθώς το πέρασμα του από την πολιτική ζωή της χώρας αφήνει ακόμα και σήμερα το στίγμα του.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν υπήρξε απλά ένας μεγάλος πολιτικός, αλλά ένας μεγάλος οραματιστής. Το όραμα της Αδέσμευτης Ελλάδας από κάθε μορφής οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα για την οποίο αγωνίστηκαν χιλιάδες Δημοκράτες και δημοκράτισσες κατά την επταετία της χούντας, μετουσιώθηκε πολύ γρήγορα στο όραμα της ΑΛΛΑΓΗΣ. Η ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1974 ήταν ορόσημο στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Η δεκαετία του 1980 έμεινε στην ιστορία ως η δεκαετία της ΑΛΛΑΓΗΣ , η δεκαετία της Εθνικής συμφιλίωσης, η δεκαετία της ανασυγκρότησης του κράτους και της θεμελίωσης του Κοινωνικού κράτους, η δεκαετία για την ουσιαστική θεμελίωση και βελτίωση του συστήματος της Δημόσιας Παιδείας.

Αυτονόητες πολιτικές, όπως το Δημόσιο σύστημα Υγείας, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα πακέτα στήριξης των ασθενεστέρων και των μη προνομιούχων, η αποκέντρωση του κράτους υπήρξαν οράματα και πολιτικές επιλογές των Κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.
Το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου για την Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες, για την εξουσία που θα πηγάζει από τον λαό, θα υπηρετεί τον λαό και θα λογοδοτεί καθημερινά στο λαό, ενέπνευσε και συνεχίζει και σήμερα να εμπνέει κάθε νέο προοδευτικό άνθρωπο.
Σήμερα σε μια δυσχερή οικονομική συγκηρία για την χώρα μας οι κατακτήσεις και τα επιτεύγματα των κυβερνήσεων του Ανδρέα αμφισβητούνται για να διορθωθούν εγκληματικά λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Η κοινωνία μπροστά στην δυσχερή θέση στην οποία βρισκόμαστε ζητάει και απαιτεί από την νεολαία και την νέα γενιά να πρωτοστατήσει στην χάραξη της πολιτικής για να βγάλει την χώρα μας από την κρίση, να αναζητήσει το νέο και το νεωτερικό, να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση ενός ΚΑΘΑΡΟΥ και αποκεντρωμένου μοντέλου άσκησης της εξουσίας, να οδηγήσει τους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση στην ελληνική δικαιοσύνη, να κάνει σε όλους σαφές ότι η προοδευτική νεολαία, η Nεολαία του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της ουσιαστικής συνδιαμόρφωσης για την επαναφορά της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Κύριο μέλημά μας οφείλει να είναι η δημιουργία και η επικαιροποίηση των αρχών και των αξιών του δημοκρατικού σοσιαλισμού τόσο εντός του πολιτικού μας φορέα όσο και εξωστρεφως μέσα από τον άμεσο πολιτικό διάλογο με τις συλλογικότητες και την κοινωνία.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου συμβολίζει για όλους εμάς την ανάγκη για Αλλαγή, την ανάγκη για Αγώνα, την ανάγκη για Δημοκρατία και Λαϊκή Κυριαρχία. Η μεγαλύτερη τιμή στο πρόσωπο του και στην ιστορία του είναι από να προχωρήσουμε εμείς και ειδικότερα η γενιά μας σε Νέες Αλλαγές, σε νέους ανένδοτους αγώνες απέναντι σε κάθε σύστημα εξουσίας, εμπνευσμένοι από τους αγώνες, την ιδεολογία, την στάση ζωής και την δράση του στα χρόνια που «έδωσε την Ελλάδα ξανά στους Έλληνες».
Ανδρέα Ζεις Εσύ μας Οδηγείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου