Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Εισήγηση Δράσεων - Πολυτεχνείο 2009

17 Νοέμβρη 2009

Εισήγηση Δράσεων Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Σύντροφοι,

είμαστε και πάλι μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μια επέτειο που κάθε χρόνο είναι ακόμα πιο επίκαιρη για την νέα γενιά. Τα συνθήματα “Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία” είναι συνθήματα που στο βάθος των χρόνων δεν ξεθώριασαν αλλά είναι ακόμα εδώ στο μυαλό μας με την νέα τους εννοιολογική σημασία. Είναι συνθήματα που μας υπενθυμίζουν ότι ο αγώνας της νέας γενιάς είναι μόνιμος αγώνας και οφείλει να είναι Αγώνας Αλλαγής και Ελπίδας.

Για την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αγώνας για την Δημοκρατία είναι βαθιά συνδεδεμένη με την ίδια της την Ιστορία και παραδώσεις. Για κάθε προοδευτικό νέο οι συμβολισμοί εκείνης της περιόδου δεν είναι μόνο συνθήματα αλλά ο φωτεινός φάρος για τις διεκδικήσεις του σήμερα.

Οφείλουμε ως μέλη της Ιστορικής Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και ως μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δώσουμε το μαζικό ουσιαστικό και οργανωμένο παρόν και στην φετινή επέτειο. Να δώσουμε το παρόν εμπνέοντας την νέα γενιά και δίνοντας το ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα μας ως Νεολαία της Ανατροπής Αντιλήψεων, ως Νεολαία σύνθεσης και όχι της στείρας άρνησης, ως Νεολαία της Αλλαγής και όχι της συντήρησης.

Προτείνω προς το καθοδηγητικό όργανο του Νομού Ηρακλείου να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της Οργανωμένης και Μαζικής μας παρουσίας. Παραθέτω κάποιες προτάσεις – σκέψεις:

  • Ευρεία σύσκεψη – συνάντηση θεσμικών και μη, μελών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου και των Π.Α.Σ.Π. Ηρακλείου , με θέμα τον συντονισμό των Δράσεων

  • Κεντρικό Πολιτικό Κείμενο - Κάλεσμα στην πορεία

  • Συνάντηση και συντονισμός με τις προοδευτικές πολιτικές Νεολαίες του Νομού για την από κοινού περιφρούρηση της Πορείας

  • Εξόρμηση στα Σχολεία του Νομού την Δευτέρα 16/11 με διανομή του Πολιτικού Πλαισίου – Κάλεσμα στην πορεία

  • Εξόρμηση σε Εργασιακούς χώρους – κάλεσμα των εργαζομένων στην Πορεία

  • Συμμετοχή στον συντονισμό των φορέων στο Εργατικό Κέντρο

  • Οργανωμένη παρουσία με “Μπλόκ” Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου στην Πορεία της 17 Νοέμβρη

  • Κατάθεση στεφανιού στο μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας μαζί με τους υπόλοιπους φορείς

Εκτίμηση μου είναι ότι χωρίς αντιπαραθέσεις οφείλει η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δώσει το παρόν. Να δώσουμε το παρόν τιμώντας με την στάση μας και τους σημερινούς μας πολύμορφους Αγώνες την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε ορόσημο για την Μεταπολιτευτική Αλλαγή στην χώρα μας.

Καλό μας Αγώνα

Καραδημητρίου Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου