Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Για τον νέο Γραμματέα...


Μεγάλη συζήτηση γίνεται σε εφημερίδες και blog για την πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Με βασικό θέμα βέβαια την εκλογή του νέου Γραμματέα αλλά και του Πολιτικού Συμβουλίου.
Είναι μια γενική συζήτηση που χρησιμοποιεί το “βαθύ και ρηχό” ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να περιγράψει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα, ο οποίος εκλέχτηκε οριακά θα έλεγε κανείς, σε σχέση με τα ποσοστά που είχε πάρει ο προκάτοχος του Γιάννης Ραγκούσης.
Κατά την δική μου γνώμη, θα μπορούσε κανείς να κάνει κάποια ανάλυση για την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου στο πρόσωπο του νέου Γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη. Να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι καινούργιο για την λογική του Παπανδρέου η επιλογή προσώπων “άγνωστων” για το Αθηναϊκό σύστημα.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι 2 πρώην Γραμματείς τόσο ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου όσο και ο Νίκος Αθανασάκης δεν ήταν και τα ποιο προβεβλημένα στελέχη πριν το 2004. Αλλά ήταν άνθρωποι με έντονη προσφορά στους χώρους δράσης τους και απέδειξαν με την πορεία τους μέσα στο Κίνημα ότι άξιζε η επιλογή τους.

Εκτιμώ ότι στις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε πράξη και στην Κυβέρνηση το δόγμα “με τους άριστους και όχι τους αρεστούς”. Έκανε πράξη την υπόσχεση για Διαφάνεια και Αξιοκρατία στην Δημόσια Ζωή και στην Κρατική Λειτουργία.
Ίσος τελικά για πολλούς που τα τελευταία χρόνια ήταν απόντες από το Κίνημα και τις μάχες που έδωσε, να ήταν ευκαιρία να “βολευτούν” η νέα διακυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αλλά ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για αυτούς η εποχή των “χρωματισμένων παιδιών” δείχνει να κλείνει.

Η υποψηφιότητα του Παναγιωτακόπουλου απέναντι στην εισήγηση Ξυνίδη, δεν νομίζω ότι είναι δείγμα της αντίδρασης του “παλαιού” ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο σ. Παναγιωτακόπουλος είναι ένα κομματικό στέλεχος με μακρυά διαδρομή και προσφορά στο Κίνημα. Είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν επεδίωξε κρατική ή βουλευτική θέση. Ίσος να ήθελε απλά να συμβάλει απο την θέση του Γραμματέα, αξιοποιώντας την εμπειρία του.

Αλλά είναι κάποιες στιγμές που πρέπει να αφήσουμε στους νέους την δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δώσουν το δικό τους στίγμα. Ας μην ξεχνάμε ότι το Κίνημα μας ιδρύθηκε από φρέσκες ιδέες της εποχής εκείνης για να γίνει ένα Κίνημα Λαϊκής Κυριαρχίας.

Ο νέος Γραμματέας, οφείλει να δώσει την μάχη ώστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μείνει ζωντανός οργανισμός που παράγει πολιτική, διαβουλεύεται με τον Λαό και τα Κοινωνικά Κινήματα και τροφοδοτεί την Κυβέρνηση με προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα.
Στοίχημα για κάθε μέλος φίλο και στέλεχος της δημοκρατικής παράταξης είναι να μην γίνουμε φερέφωνο των Κυβερνητικών επιλογών, αλλά φωτεινός φάρος που θα δείχνει στους Υπουργούς μας τον δρόμο της ΑΛΛΑΓΗΣ.

Ας ανοίξουμε λοιπόν ξανά τις οργανώσεις μας σε όλους τους πολίτες, ας κάτσουμε γύρω από στρογγυλά τραπέζια μιλώντας για τα προβλήματα της Κοινωνίας, μιλώντας για τις λύσεις, δίνοντας ένα σαφές στίγμα ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν είναι και θα είναι Κίνημα Λαού.

Καλή Αρχή στον νέο Γραμματέα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου