Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Συμμετοχή - Διαβούλευση - Αλλαγή!!

Ηράκλειο, 21/10/2009

Σύντροφοι,

είναι γεγονός ότι μια νέα εποχή έχει αρχίσει για την Ελλάδα και για τους Έλληνες. Η μεγάλη ΝΙΚΗ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις Εθνικές Εκλογές του 2009 είναι μια μεγάλη ΝΙΚΗ των Ελλήνων. Μια Νίκη που ανοίγει για όλους τους Έλληνες μια νέα πορεία, αφήνοντας πίσω το γκρίζο που όλοι ζήσαμε.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι μια κυβέρνηση ευθύνης και νέας αρχής. Είναι μια Κυβέρνηση που δεν έχει σαν στόχο να γίνει καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά να ανατρέψει το σήμερα δημιουργώντας προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Και αυτό θα είναι το αύριο ΟΛΩΝ των Ελλήνων, με ένα κράτος που σέβεται και υπηρετεί κάθε πολίτη χωρίς κομματικά στεγανά. Ένα κράτος δικαίου αλλά και ευθύνης απέναντι στον εργαζόμενο, τον νέο, τον αγρότη, τον μετανάστη, τον συνταξιούχο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Ένα κράτος και μια Κυβέρνηση που μπαίνουν μπροστά στην πορεία της νέας εθνικής ενότητας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου μας κάλεσε να πάμε μαζί. Μας κάλεσε με την συμμετοχή μας να δώσουμε όλοι μαζί των Αγώνα για την ανατροπή παγιωμένων αντιλήψεων του Παρελθόντος. Μας κάλεσε να πάμε μαζί στην ,μάχη κατά της διαφθοράς, του ρουσφετιού, της αδιαφάνειας. Μας κάλεσε να πάμε μαζί σε ένα κράτος που δεν θα χρωματίζει τα παιδιά του, αλλά θα αξιοποιεί τις δυνατότητες ΟΛΩΝ των Ελλήνων.

Και ο δρόμος αυτός δεν θα είναι εύκολος. Ο δρόμος αυτός απαιτεί συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων της Κοινωνίας μας. Αλλά απαιτεί πρώτα και κύρια την δική μας συστράτευση, την συστράτευση της νέας γενιάς που ονειρεύεται και διεκδικεί ένα άλλο κόσμο. Ο ρόλος της οργανωμένης βάσης του Κινήματος μας είναι ουσιαστικός για την πορεία της Κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Με την δική μας συμμετοχή θα κάνουμε συμμέτοχους και τους πολίτες. Με την δική μας φωνή θα κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας προς των Ελληνικό Λαό.

Η νέα Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει θέσει στον άξονα των επιλογών της την αξιοποίηση της διαβούλευσης με τον πολίτη σε κάθε νομοθετική και Υπουργική πράξη. Μόνο μέσα από την συμμετοχή των πολιτών θα διασφαλιστεί ο χαρακτήρας ενός κράτους δικαίου που προχωράει μπροστά χωρίς βαρίδια και εξαρτήσεις. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός το Κίνημα μας δεν χρωστάει σε κανένα παρά μόνο στον λαό και αυτόν θα υπηρετεί.

Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει σε κάθε χώρο δράσης της να αναπτύξει κύκλους διαβούλευσης και διαλόγου τόσο μεταξύ των μελών της όσο και μεταξύ των νέων. Κύκλους διαλόγου και διαβούλευσης πάνω στις Κυβερνητικές Πρωτοβουλίες του Κινήματος μας με στόχο την από τα κάτω προώθηση σκέψεων και προτάσεων προς τα όργανα του Κινήματος μας.

Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών έχει ήδη συγκροτήσει θεματικά δίκτυα διαλόγου τα οποία θα ενεργοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Τα θεματικά δίκτυα θα έχουν ως στόχο τον ανοικτό διάλογο μεταξύ των μελών της Οργάνωσης τόσο για το Προγραμματικό Πλαίσιο της Κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Γνωρίζοντας ότι απευθύνομαι σε πολλά μέλη της Π.Α.Σ.Π. σας καλώ ΟΛΟΙ μαζί να διαμορφώσουμε ένα κοινό πλαίσιο για τα ζητήματα της Παιδείας και των προβλημάτων του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου.

Σας καλώ να συμμετάσχετε στις ανοικτές διαδικασίες που δρομολογεί η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών. Να ξέρετε ότι η φωνή μας έχει δύναμη και η συμμετοχή μας είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την Νέα Αλλαγή. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στην Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν υπάρχουν στεγανά αλλά δυνατότητες για διάλογο και προβληματισμό.

Με ειλικρινής συντροφικούς χαιρετισμούς

Καραδημητρίου Μιχάλης

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Μέλος Συμβουλίου Επιμόρφωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

2 σχόλια:

  1. Ουσιαστικά μας λέτε ότι ο πρωθυπουργός, προσπαθεί να μας εμφυσύσει μέσα από τις προεκλογικές και μετεκλογικές του δηλώσεις η νέα κυβέρνηση έχει σαν moto της ότι ανήκουμε περισσότερο στην κοινωνία και λιγότερο στον εαυτό μας.Και λέγοντας εαυτόα μας, εννοεί τους τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ayto pou leipei apo thn koultoura tou Ellhna einai h syllogikh skepsh...Ayto pou mas leei o Papandreou einai oti einai Prwthypourgos olwn twn Ellhnwn kai oxi twn "pasokwn Ellhnwn"
    Mas leei epishs oti gia na allaksei kati sthn Ellada prepei na entaksoume thn diavouleysh kai thn symmetoxikh dhmokratia sthn nootropia mas.

    Allwste h Dhmokratia xwris thn Symmetoxh tou politi se ayth kai tis "domes" ths einai aioli kai epikundinh.

    Synthima..."Na valoume to emeis panw apo to egw"

    ΑπάντησηΔιαγραφή