Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Μια εβδομάδα Αλλαγής!


Πέρασε μια εβδομάδα με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον Γιώργο Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας. Μπορεί να ήταν μια εβδομάδα αλλά ο Πρωθυπουργός έκανε όσα ο “καταλληλότερος” Κώστας Καραμανλής δεν θα έκανε σε ένα ολόκληρο μήνα.

Η χώρα έχει Πρωθυπουργό που δεν κλείνεται στο γραφείο του αλλά είναι παρόν τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Πρωθυπουργό που δεν περιμένει σιωπηλός να ακούσει τους επικοινωνιολόγους του και να διαβάσει δημοσκοπήσεις αλλά ηγέτη που δημιουργεί εξελίξεις και παίρνει πρωτοβουλίες. Πολιτικό που αφουγκράζεται ο ίδιος την κοινωνία.

Ξεκίνησε με μεγάλες τομές στον τρόπο συγκρότησης του Υπουργικού σχήματος , με το μικρότερο Υπουργικό συμβούλιο στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, τοποθετώντας νέους και καθαρούς πολιτικούς σε θέσεις Υπουργών και Υφυπουργών. Με συνενώσεις Υπουργείων και μεταφορές αρμοδιοτήτων έδειξε από την πρώτη μέρα την διαφορετική αντίληψη για την λειτουργία του Κράτους. Με επιλογές που δεν “στοιχίζουν” έδωσε και το προσωπικό του στίγμα στην διαδικασία της διακυβέρνησης.

Με την πρόσφατη πρώτη άτυπη επίσκεψη με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία, ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μήνυμα στην Τουρκία από την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ξεκαθάρισε την Εθνική στρατηγική που ο ίδιος χάραξε στο παρελθόν για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας σε σχέση με την Επίλυση του Κυπριακού. Με την παρουσία του και τις επαφές του έδωσε το στίγμα μιας δυναμικής εξωτερικής πολιτικής που βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η δέσμευση του 2007 για την Ανασυγκρότηση της Ηλείας, δεν ξεχάστηκε μόλις έσβησαν τα προεκλογικά φώτα. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξανά κοντά στους πολίτες της Ηλείας με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού φέρνει πιο κοντά την ανασυγκρότηση του Νομού με στόχο το νέο πρότυπο της πράσινης ανάπτυξης. Όχι στα λόγια αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο και σε συνεργασία με τις τοπικές Κοινωνίες.

Η επιλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών την Κυριακή 4 Οκτώβρη ήταν επιλογή για μια νέα σελίδα. Νιώθω και εγώ ότι αυτή η επιλογή μας δικαιώνει μια εβδομάδα μετά. Τουλάχιστον το ξεκίνημα είναι ξεκίνημα μεγάλων ανατροπών για τα “δεδομένα” μας. Με διαφάνεια και Αξιοκρατία, με σχέδιο, όραμα και αρχές. Ξεκίνημα της περήφανης Ελλάδας που μπορεί να κάνει την διαφορά και να λύσει τα προβλήματα της με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των πολιτών.

Η νέα πορεία του Κινήματος μας στην διακυβέρνηση της χώρας δεν θα είναι εύκολη με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα του τόπου. Όλοι εμείς τα οργανωμένα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλουμε να μπούμε στην νέα Συλλογική προσπάθεια για την νέα ΑΛΛΑΓΗ. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πορεία αυτή φέρνοντας το Κίνημα μας δίπλα στον Πολίτη και τα προβλήματα του. Η άσκηση της πολιτικής και η προσήλωση της νέας Κυβέρνησης στο “νέο συμβόλαιο” με τον λαό είναι και δικό μας θέμα στους χώρους δράσης μας. Μπορούμε να το κάνουμε με παραγωγική και ουσιαστική διαβούλευση με τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζήτησε από όλους τους Έλληνες να “Πάμε Μαζί!” . Ας μπούμε πρώτοι σε αυτή την νέα πορεία, για να δώσουμε χρώμα στα όνειρα μας, όραμα στις ζωές μας, διαφάνεια και αξιοκρατία στον Δημόσιο Βίο.

Καλό μας Αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου