Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές και Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ηράκλειο 3/9/2009

Προς : Νομαρχιακό Δίκτυο Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Θέμα: Οργανωτικός Σχεδιασμός Εκλογών – Σεπτέμβρης 2009

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

σήμερα 35 χρόνια μετά την ίδρυση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, τα μηνύματα της Ιδρυτικής μας διακήρυξης εξακολουθούν να είναι επίκαιρα. Η φετινή επέτειο της Ίδρυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι σαν τις άλλες αλλά έχει το δικό της ξεχωριστό νόημα. Τον Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεκίνησε με το Κίνημα μας τον μεγάλο αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Μια πορεία αγώνων για την Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία, μια πορεία με Αρχές και Αξίες που έφεραν τον Οκτώβρη του 1981 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην κυβέρνηση και τον Λαό στην Εξουσία.
Σήμερα είναι μια μέρα ΝΙΚΗΣ για τον Ελληνικό Λαό, είναι μια μέρα Νίκης γιατί η μειοψηφούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί την χώρα σε εκλογές υπό το βάρος των καταστροφικών αποτελεσμάτων της πολιτικής που εφάρμοσε. Ο Λαός με τον αγώνα του κέρδισε το δικαίωμα του στην δημοκρατική ανατροπή της συντήρησης. Ήρθε λοιπόν η ώρα του Λαού να αποφασίσει για το αύριο της Πατρίδας.
Ο Αγώνας του Κινήματος μας είναι αγώνας ΟΛΩΝ των στρατευμένων μελών και φίλων του Κινήματος μας. Είναι αγώνας του Δημοκρατικού Λαού για την Αλλαγή πορείας σε μια νέα αντίληψη για την Ελλάδα, σε μια νέα πορεία για τους Έλληνες και αυτό τον Αγώνα θα τον δώσουμε ΟΛΟΙ μαζί με σεβασμό στις διαχρονικές αρχές και αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη.
Κανείς δεν περισσεύει στην πανστρατιά του Αγώνα μας, όλοι είμαστε αναγκαίοι στην πορεία αυτή. Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. μαζί με την νέα γενιά οφείλει να μπει στην πρώτη γραμμή και να δώσει το στίγμα της σε αυτή την μάχη. Είναι ευθύνη και Υποχρέωση για κάθε Δημοκράτη και Σοσιαλιστή να παλέψει μαζί με τον Λαό σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονιά. Είναι ευθύνη μας να μεταδώσουμε το Προγραμματικό πλαίσιο και τις αρχές του Κινήματος μας για την επόμενη μέρα. Όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε αυτές τις εκλογές αναμετρούνται η συντήρηση με την πρόοδο και την Αλλαγή. Αναμετράτε η Αντίληψη του Κομματικού και αδιαφανούς κράτους με την αντίληψη ενός κράτους δικαίου με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Εκτίμηση μου είναι ότι η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον Νομό Ηρακλείου πρέπει άμεσα να δράσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες σε κάθε γωνιά του Νομού. Συγκεκριμένα προτείνω προς το Νομαρχιακό Δίκτυο, με βάση τις κεντρικές εγκυκλίους, αλλά και τον πρόσφατο σχεδιασμό της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου, να πάρει πρωτοβουλίες για την οργάνωση των δράσεων μας.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει απλά επικουρικό ρόλο προς τις δράσεις του Κινήματος μας αλλά και ουσιαστικό ρόλο ανασύνταξης της νέας γενιάς στον Νομό. Συγκεκριμένα θεωρώ αναγκαία την άμεση (και εντός της προσεχούς εβδομάδας) σύγκλιση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Ηρακλείου με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των στελεχών της Νεολαίας στον Νομό μας. Στόχος της Νομαρχιακής Συνέλευσης πρέπει να είναι η οργάνωση των βασικών μας παρεμβάσεων (εκλογικό κέντρο, κλιμάκια, κιόσκι Νεολαίας, διανομή υλικού , ετεροδημότες, εκλογικοί αντιπρόσωποι κλπ) σε συνάρτηση και συνέργεια με τα όργανα του Κόμματος στον Νομό Ηρακλείου. Ταυτόχρονα θα είναι και ευκαιρία για την ουσιαστική ενεργοποίηση ΟΛΩΝ των δυνάμεων μας στον Νομό.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

η πορεία του Κινήματος μας προς τις εκλογές είναι πορεία που απαιτεί ενότητα συνέπεια και αρχές. Είναι η πορεία του Λαού μας και της νέας Γενιάς προς την Λύτρωση. Είναι η πορεία προς την Εθνική Ανάταξη της Πατρίδας.

Ας βάψουμε τον Ουρανό στο χρώμα των ονείρων μας

Καλό μας Αγώνα

Καραδημητρίου Μιχάλης

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου