Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Τι μας είπε ο "Κουρασμένος";

Αθήνα, 6/9/2009

Σύντροφοι,

η χτεσινή ομιλία του Καραμανλή στο βήμα της Δ.Ε.Θ. και η σημερινή συνέντευξη τύπου ήταν ίσως η τελευταία του ως Πρωθυπουργού της χώρας. Αμετανόητος για τα 5 χρόνια διάλυσης της Πατρίδας, Αναξιόπιστος προς τον Ελληνικό Λαό, Ανήμπορος να κυβερνήσει χωρίς εξαρτήσεις.
Παρά την δεινή ρητορεία του κ. Καραμανλή και τις “ατάκες” δεν απάντησε ουσιαστικά σε κανένα ερώτημα του Λαού μας και δεν απάντησε σε κανένα πρόβλημα της χώρας. Έκανα Λάθος, είχα αδυναμία, έχω διάθεση να το διορθώσω, μας είπε, αλλά δεν έχουμε εμείς την δύναμη και την διάθεση να τον ανεχτούμε ακόμα. Φτάνει πια!!
Ο κ. Καραμανλής μας μίλησε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές. Ποιες είναι τελικά οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας; Ποια ήταν τα μέτρα στήριξης των χαμηλών εισοδημάτων; Ποια ήταν τα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας; Γιατί να του δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία;
Η αλήθεια είναι ότι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του Καραμανλή και της Κυβέρνησης του ήταν το ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου, η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων Δημοσίων Επιχειρήσεων. Η συμπίεση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων; Η ασφαλιστική απορύθμιση. Η διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και Υγείας. Ο εξευτελισμός του Δημόσιου χώρου και του πολιτικού συστήματος. Η κυβέρνηση Καραμανλή πέρασε από την χώρα μένοντας γνωστή ως η κυβέρνηση παραγωγής σκανδάλων και εκφυλισμού του Κράτους.
Ο δικός μας δρόμος είναι ο δρόμος του Αγώνα και της υπευθυνότητας. Είναι ο δρόμος της πολιτικής υπευθυνότητας απέναντι στα προβλήματα του Λαού, είναι ο δρόμος της ανασύνθεσης και ανασυγκρότησης της Ελληνικής Οικονομίας. Είναι ο δρόμος για ένα άλλο ριζοσπαστικό μοντέλο λειτουργίας του κράτους. Είναι ο δρόμος που ζητάει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, είναι ο δρόμος της ΑΛΛΑΓΗΣ.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την 35ετή πορεία του στην Πατρίδα έχει αποδείξει ότι μπορεί. Ο Ελληνικός Λαός έχει δείξει ότι έχει την Θέληση. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο εγγυητής της νέας μιας πορείας σε ένα νέο όραμα, σε μια Ελλάδα των Αξιών και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
ΌΛΟΙ εμείς τα μέλη και φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλουμε να στρατευθούμε σε μια νέα πορεία προς τον Ελληνικό Λαό. Σε μια πορεία όχι για την εξουσία αλλά για την δημιουργική Αλλαγή, σε ένα νέο συμβόλαιο με τον Λαό. Σε μια πορεία που θα βάλει μπροστά τα προβλήματα του Λαού και όχι το κομματικό συμφέρον κανενός κόμματος.
Σας καλώ να συμμετάσχουμε όλοι μαζί σε όλες τις δράσεις του Κινήματος μας στον Νομό. Με την συμμετοχή μας να μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά του Νομού μας το σχέδιο του Κινήματος για την έξοδο από την Κρίση. Να κάνουμε το Κυβερνητικό μας πρόγραμμα “κτήμα” των πολιτών. Να δώσουμε όραμα και σιγουριά στην Αγροτική ύπαιθρο. Να δώσουμε όραμα και πνοή στην Νεολαία μας. Να δώσουμε ελπίδα στον Εργαζόμενο και μικρομεσαίο επιχειρηματία. Να δώσουμε το στίγμα μας με μια νέα πολιτική κουλτούρα ήθους και αξιών.
Ο πολιτικός Αγώνας μας είναι αγώνας κάθε δημοκράτη και προοδευτικού νέου, είναι ο αγώνας για να δώσουμε στην γενιά μας διέξοδο. Διέξοδο σε κάθε νέο που απορρίπτει το πολιτικό σύστημα. Διέξοδο σε κάθε νέο που συμβιβάστηκε με το σύστημα. Διέξοδο σε κάθε νέο που ζει την ανεργία και την αδικία. Διέξοδο σε κάθε νέο που έχει την δυνατότητα και ικανότητα να πετύχει. Διέξοδο στα όνειρα μας!!

Ο αγώνας μας έχει αρχίσει...Μαζί θα πετύχουμε

Καραδημητρίου Μιχάλης

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου