Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Νεολαία ΠΑΣΟΚ και Ευρωεκλογές...Προτάσεις για Δράση

Προς: Νομαρχιακό Δίκτυο Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου


υπόψη: σ. Στειακάκη Ζαχαρία, Γραμματέας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

σ. Μανιά Ειρήνη, Αναπλ. Γραμματέας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου


κοινοποίηση: Γραμματείς Δημοτικών Δικτύων Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου


Θέμα: Ευρωεκλογές & Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Συντρόφισσες και σύντροφοι,


είμαστε στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές του Ιούνη, είμαστε στην τελική ευθεία για την μεγάλη Νίκη του κινήματος μας και την επιστροφή των προοδευτικών δυνάμεων στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η τελική ευθεία για νέες ανατροπές και νέες μεγάλες Αλλαγές.

Οι εκλογές της 7ης Ιουνίου είναι σταθμός ιστορικής σημασίας για την μετεξέλιξη της Ευρώπης αλλά και για την ίδια την χώρα μας. Σηματοδοτούν την ΑΛΛΑΓΗ πορείας για μια Ευρώπη των Λαών και όχι των τραπεζών και χρηματοπιστωτικών συστημάτων. Μια Ευρώπη της συμμετοχής και της Δημοκρατίας και όχι μια Ευρώπη κλειστή και φοβική στις προκλήσεις των ημερών μας. Σηματοδοτούν την Ευρώπη της Πράσινης Ανάπτυξης και της Επένδυσης στην γνώση και την τεχνολογία.

Παράλληλα, οι Ευρωεκλογές για την χώρα μας έχουν διπλή σημασία, καθώς είναι εκλογές - δημοψήφισμα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τις αντιλαϊκές επιλογές τις τα τελευταία 6 χρόνια. Στις εκλογές αυτές στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα στην “κουρασμένη” κυβέρνηση του “κατάλληλου” κ. Καραμανλή.

Ο Αγώνας για τις εκλογές είναι αγώνας για κάθε μέλος, φίλο και στέλεχος της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι αγώνας συστράτευσης ΟΛΩΝ μας στο κοινό μας σκοπό. Είναι αγώνας για την πολιτική ηγεμόνευση των Ιδεών μας καθώς και της αντίληψης μας – προγραμματικού πλαισίου για την Ευρώπη και την χώρα μας. Για τον αγώνα αυτό απαιτείται οργάνωση σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας μας τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό.

Εκτιμώ ότι είναι αναγκαίο, μέσα από τις ανοικτές μας πολιτικές διαδικασίες, να αναδείξουμε τις απόψεις του Κινήματος μας. Να κάνουμε κάθε νέο σε κάθε σημείο του Νομού μας κοινωνό της αντίληψης μας για την Ανατροπή της Συντήρησης.

Συγκεκριμένα προτείνω μια σειρά δράσεων:


  • Σύγκλιση Ανοικτής Νομαρχιακής Συνέλευσης Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου. Συγκεκριμένα προτείνω να πραγματοποιηθεί σε μαζικό χώρο του Δήμου Μοιρών (κέντρο του Νομού Ηρακλείου) με θέμα τις Ευρωεκλογές και το πρόγραμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

  • Σύγκλιση Συνελεύσεων σε κάθε Δημοτικό Δίκτυο με το ίδιο θέμα

  • Συγκρότηση κλιμακίων Νεολαίας σε συνεργασία με το κόμμα

  • Διανομή Φυλλαδίων σε κεντρικά σημεία της πόλης ( Λιοντάρια, Αστόρια)


Ας κάνουμε θέμα ουσιαστικής συζήτησης τις Ευρωεκλογές. Στόχος μας πρέπει να είναι η συμμετοχή και όχι η αποχή. Δεν είναι χαλαρή ψήφος αλλά ουσιαστική για την διαμόρφωση μιας άλλης Ευρώπης. Όλοι μαζί διευρύνουμε την διαφορά μας από την Νέα Δημοκρατία. Όλοι μαζί θα “στείλουμε την Δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας


Καλό μας αγώνα


με συντροφικούς χαιρετισμούς


Καραδημητρίου Μιχάλης


Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου