Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

2 Απρίλη - Ραντεβού Αγώνα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΩ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ

για μια ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Την “κρίση τους” ΔΕΝ θα την πληρώσει ο Λαός


Σήμερα Πέμπτη 2 Απρίλη είναι ημέρα Πανελλαδικού – Πανεργατικού ξεσηκωμού. Είναι ημέρα για συλλογική και μαζική απάντηση όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά όλου του λαού απέναντι στις αντιλαϊκές επιλογές της Κυβέρνησης Καραμανλή. Ημέρα απάντησης στην σκληρή και ταξική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Ανεργία – Διάλυση και μαρασμός του Κοινωνικού Κράτους

Διάλυση Ασφαλιστικών Ταμείων – Ελαστικοποίηση Εργασιακών Σχέσεων


Όλα αυτά δεν είναι απλά συνθήματα αλλά η πραγματικότητα που ΟΛΟΙ βιώνουμε

  • Είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι ελαστικά απασχολούμενοι νέοι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.

  • Είναι οι πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές σε σχολικές μονάδες χωρίς υποδομές για τις βασικές τους ανάγκες, ακριβοπληρώνοντας την Δωρεάν Παιδεία τους

  • Είναι η πραγματικότητα που βιώνουν σπουδαστές και φοιτητές σε Πανεπιστήμια και Α.Τ.Ε.Ι. υποχρηματοδοτούμενα και υποβαθμισμένα.

  • Είναι η πραγματικότητα των χιλιάδων νέων ανέργων και ελαστικά απασχολούμενων νέων που έχουν πάψει να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

  • Είναι η πραγματικότητα που έζησαν πρόσφατα οι νέοι Αγρότες της Κρήτης και ζουν καθημερινά σε μια ύπαιθρο ξεχασμένη από το κεντρικό κράτος.

  • Είναι η πραγματικότητα για την οποία οι νέοι εξεγέρθηκαν τον πρόσφατο “ματωμένο” Δεκέμβρη.

  • Είναι η πραγματικότητα που δεν θέλει να αποδεχτεί και να αντιμετωπίσει η Συντήρηση.


Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα απαντάμε Συλλογικά και μαζικά. Μέσα από τα Εργατικά Συνδικάτα, μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Απαντάμε μαζικά με την συμμετοχή μας στην απεργιακή Κινητοποίηση.

Καλούμε τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά και συλλογικά στους κοινωνικούς αγώνες. Καλούμε τους νέους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές και αγρότες να ενταχθούν σε συνδικάτα και Συλλόγους .

Καλούμε την Νέα Γενιά να παλέψει κόντρα στον “ατομικισμό” που προτάσσει ο Νεοφιλελευθερισμός και οι εκφραστές του. Υπάρχει άλλος δρόμος...αυτός του Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου