Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Υπάρχει άλλος δρόμος...Ας τον ακολουθήσουμε!

Φίλες και φίλοι,

μια μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας. Βασικό συμπέρασμα η αδυναμία για αυτοδυναμία από τα μεγάλα κόμματα και η γενικότερη τάση πτώσης των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων. Εντυπωσιακό δε αποτέλεσμα φαίνεται να είναι η ανάγκη για μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Όλα αυτά τα αποτελέσματα αποτελούν ένα ενδιαφέρον μήνυμα της κοινής γνώμης, προς τα κόμματα εξουσίας. Ένα μήνυμα που χρήζει διαλόγου για την έξοδο από την κρίση του πολιτικού μας συστήματος.
Με τις εκλογές του 2004 η Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή ήρθε ως ο υποτιθέμενος «σωτήρας» για την χώρα με το σύνθημα «σεμνότητα και ταπεινότητα», βέβαια 4 χρόνια μετά και 11 μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές τίποτα δεν θυμίζει την «πολλά υποσχόμενη» αξιωματική αντιπολίτευση του 1993-2004. Καθημερινά ακόμα ένα σκάνδαλο χτυπά την πόρτα της Ρηγίλλης και σιγά σιγά τα «γαλάζια» στελέχη αποστασιοποιούνται ή δηλώνουν τις διαφωνίες τους για την κυβερνητική πολιτική, που οι ίδιοι πρότειναν στον Ελληνικό λαό για να υφαρπάξουν την ψήφο του.
Ο Πρωθυπουργός και το παρατρεχάμενο Υπουργικό Συμβούλιο με σαφήνεια δηλώνουν ότι οι «μεταρρυθμίσεις» θα συνεχιστούν. Ως πότε ο Ελληνικός λαός θα συνεχίσει να πληρώνει, να πληρώνει και να πληρώνει τις ακριβές διακοπές των «κουμπάρων» με Υπουργούς, Υφυπουργούς και στελέχη των Υπουργείων. Ως πότε ο Ελληνικός λαός θα συνεχίσει να βλέπει το εισόδημα του να μικραίνει, την Ύπαιθρο να ερημώνει, την πατρίδα να απαξιώνετε διεθνώς από την ανικανότητα της Δεξιάς; Θα συνεχίσει να ζει με την ατιμωρησία των Υπευθύνων - Ανεύθυνων και με την διόγκωση του «Γαλάζιου Κράτους» των ημετέρων; Ως πότε η Νεολαία μας θα συνεχίσει να βλέπει το μέλλον αβέβαιο, τρομακτικό με την ανεργία ως τον μεγαλύτερο εφιάλτη που θα σκεπάζει τα όνειρα της; Θα συνεχίσει να βλέπει το Δημόσιο σχολειό και Πανεπιστήμιο να «ξεπουλιούνται» σε ιδιωτικά συμφέροντα; Μήπως υπάρχει άλλος δρόμος; Μήπως δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση;
Μπροστά στις προκλητικές τους πολιτικές πρέπει να απαντήσουμε συλλογικά με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στην γένια μας, όσο και απέναντι στους νεότερους. Μόνο η Νεολαία μπορεί να γίνει πρωτοπόρα για μια μεγάλη ανατροπή όλων αυτών που μας πληγώνουν. Υπάρχει άλλος δρόμος και είναι ο δρόμος μιας μεγάλης συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Μιας συνεργασίας πάνω σε κοινό προγραμματικό πλαίσιο για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον Ελληνικό λαό. Ένα συμβόλαιο με τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο επίκεντρο κάθε πολιτικής.
Για το ΠΑ.ΣΟ.Κ η ανατροπή της Δεξιάς, θα έρθει με την συγκρότηση ενός διευρυμένου ρεύματος των προοδευτικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων της Αριστεράς, των κινημάτων της οικολογίας και της εργασίας. Ένα ρεύμα με τους πολίτες ενεργούς και συμμέτοχους μέσα στις δημοκρατικές διαδικασίες του Κινήματος μας. Στην νέα εποχή όπλο μας οι ιδέες και οι αξίες της προόδου, απέναντι στην μοιρολατρία και της συντήρηση που μας προτάσσει η Νέα Δημοκρατία.
Πέρα από την λογική της απαξίωσης και του «ωχαδερφισμού» οφείλουμε να μπούμε μπροστάρηδες στην ανατροπή όλων αυτών που καθημερινά μας πληγώνουν. Η ανατροπή και η αλλαγή άπτετε σε όλους εμάς τους ενεργούς πολίτες και τις ιδέες μας. Καλούμαστε όλοι και ειδικά η Νεολαία να πιάσουμε το νήμα της Ιστορίας και να αντισταθούμε απέναντι στην Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Αγαθών, την διάλυση του Ασφαλιστικού συστήματος, την διόγκωση του κομματικού κράτους. Υπάρχει άλλος δρόμος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου