Τρίτη 13 Μαΐου 2008

18 Μάη...μέρα ευθύνης και ανατροπής!

Σύντροφοι,

με την λήξη του 8ου Συνεδρίου του Κινήματος μας ξεκίνησε και η διαδικασία για την περιφερειακή του ανασυγκρότηση. Στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των τοπικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα μέχρι το τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί και η πανελλαδική συνδιάσκεψη της Π.Α.Σ.Π.

Οι μήνες που έρχονται θα είναι μήνες αγώνα για όλους εμάς τα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ. Ένας αγώνας για την Ελλάδα των αξιών, ένας αγώνας για μια δίκαια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης, ένας αγώνας για την περιφρούρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων του λαού μας. Και αυτόν τον αγώνα απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική ισοπέδωσης της Ν.Δ. καλούμαστε να τον δώσουμε όλοι μαζί, πέρα από εσωκομματικές κόντρες του παρελθόντος. Οφείλουμε να δώσουμε συντεταγμένη και αποτελεσματική απάντηση στα καθημερινά προβλήματα του κυρίαρχου λαού και να κάνουμε ξανά το Κίνημα μας πρωτοπόρο στην πορεία για την νέα Αλλαγή. Τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας δεν είναι “ Ποιος ανήκει πού;” άλλα η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλιστη εργασία, η υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας. Τα προβλήματα των νέων δεν είναι “Ποιος θα γίνει Γραμματέας;” άλλα η ανασφάλεια για το μέλλον. Παράλληλα σε παγκόσμιο επίπεδο το φάντασμα του μεσαίου χώρου πνίγει κάθε ιδεολογική και αξιακή τοποθέτηση ισοπεδώνοντας τα πάντα προς τα κάτω.

Δυστυχώς οι παραδοσιακές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, άλλα και της Νεολαίας μας, δεν έχουν αφουγκραστεί τα διακυβεύματα της εποχής μας. Τα τελευταία χρόνια έχουν εγκλωβιστεί σε ένα ατέρμονο παιχνίδι εντυπώσεων και “ συντροφικών μαχαιρωμάτων” με στόχο την κατάληψη της εξουσίας και την κοινωνική ανέλιξη τους. Οι ιδεολογικές αναλύσεις και κόντρες της δεκαετίας του 80 έδωσαν την θέση τους σε συλλογή υπογραφών, “κουκιών” και “παραγόντων”.

Με αφετηρία τον χώρο δράσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και την συνδικαλιστική δράση στους Συλλόγους Φοιτητών, πολλοί από εμάς ασχοληθήκαμε ευρύτερα με το ΠΑΣΟΚ και την Νεολαία του. Κατά καιρούς αρκετοί από εμάς έχουμε δυσανασχετήσει με όλα αυτά και έχουμε δώσει μικρές και μεγάλες μάχες απέναντι σε όλες αυτές τις νοοτροπίες, ειδικά σε τοπικό επίπεδο, αρνούμενοι την υποταγή μας σε κάθε είδους παράγοντες. Βέβαια τα χρόνια πέρασαν και έγιναν πολλά τα οποία πάλι αρκετοί από εμάς δεν έχουμε βιώσει για να γνωρίζουμε, πέρα από απόψεις παλαιοτέρων συντρόφων.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και καλούμαστε να πάρουμε όλοι μας και ειδικά οι νεότεροι τις αποφάσεις μας για την πορεία και το μέλλον του Κινήματος μας και της κοινωνίας μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, με τις προτάσεις και τις αποφάσεις του προτάσσει έναν νέο δρόμο για το ΠΑΣΟΚ, προτάσσει τον δρόμο της συμμετοχικής δημοκρατίας, της ανανέωσης, της διαφάνειας και αξιοκρατίας στην λειτουργία του κόμματος. Μια νέα εποχή με τους ενεργούς πολίτες συμμέτοχους στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και της κοινωνικής ισοπέδωσης που προωθεί. Μια νέα εποχή με τα μέλη του Κινήματος δυναμικούς συμμέτοχους της πορείας του Κινήματος μας από την τοπική κοινωνία μέχρι και το κυβερνητικό έργο του. Μια νέα εποχή με την αριστερά πρωτοπόρα στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες αλλά και σοβαρή απάντηση απέναντι στα ζητούμενα της κοινωνίας μας.

Πώς απαντάμε εμείς οι νέοι σοσιαλιστές; Τι νόημα δίνουμε στην σύγχρονη προοδευτική αριστερά; Τι αρχές και αξίες προτάσσουμε με την συμμετοχή μας στο ΠΑΣΟΚ και την Νεολαία του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου