Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το «χθές» ανήκει στο «χθές»… Το «σήμερα» και το «αύριο» ανήκει στην Γενιά μας και δεν το διαπραγματευόμαστε, το κατακτάμε…


Δημοσιεύω ένα άρθρο που είχα γράψει μερικούς μήνες πριν, βλέποντας την κατάσταση και προβληματιζόμενος για αυτή....

Είναι προσφιλής η συζήτηση στην Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την ΠΑ.Σ.Π. για τις ομάδες, τους αρχηγούς, τους μπαμπάδες και όλα αυτά. Αυτό που δεν είναι δυστυχώς προσφιλές είναι η δημόσια συζήτηση για ιδέες, αρχές, αξίες και για την πολιτική κατάσταση και συγκυρία στον κόσμο μας.

Απλά «διαχείριση» λοιπόν η αγαπημένη μέθοδος για τους επαγγελματίες “παραγοντίσκους”. Διαχείριση μιας εξουσίας που δεν έχει κοινωνικό και πολιτικό αντίκρυσμα.

Όλα αυτά και πολλά άλλα οδήγησαν την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την Π.Α.Σ.Π. σε μια παραπαίουσα κατάσταση. Οργανώσεις χωρίς κεντρική συνεκτική πολιτική πρόταση , χωρίς πολιτικές ανοικτές διαδικασίες, χωρίς την αναγκαία επικοινωνία με την Κοινωνία και την νέα γενιά. Απολιθωμένα σχήματα εξουσίας που φυτοζωούν, χωρίς να εκφράζουν τις ανάγκες της νέας γενιάς.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο μηδέν για να βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας αντί για πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση, μια σύγκρουση “μπαμπάδων” και “μαμάδων”. Σύγκρουση αριθμών και όχι ιδεών και αρχών. Κανένας Δημόσιος διάλογος για το σήμερα, παρά μόνο για ένα στημένο χτες. Καμία δημόσια ανοικτή πολιτική διαδικασία “βάσης” , παρά μόνο κακό στημένες διαδικασίες κορυφής. Και βεβαίως σε όλα αυτά η Κοινωνία απλά εκτός και μόνη της, καθώς η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι μέσα σε αυτή, δεν είναι ούτε παράλληλα σε αυτή.

Και το ερώτημα είναι απλό...

Ποιο είναι το ποιο σημαντικό ζήτημα των ημερών μας;

Η καρέκλα που κάποιος θα αποκτήσει ή η κατάρρευση του ίδιου του πολιτικού συστήματος υπό το βάρος της ίδιας του της Κρίσης;”

Σύντροφοι,

ήρθε ο καιρός να καταλάβουν όλοι οι περιφερόμενοι “αρχηγίσκοι” ότι το παλαιοκομματικό σύστημα που υπηρετούν καταρρέει. Ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι πολιτική δεν σημαίνει “βόλεμα” αλλά “προσφορά”. Ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι το Προοδευτικό Κίνημα των νέων ανθρώπων θα συντρίψει και θα περιορίσει τις λογικές του χτες, διαμορφώνοντας μια άλλη αντίληψη ανοικτής πολιτικής διαβούλευσης.

Το “Παρασκήνιο” και η “διαχείριση εξουσίας” δεν είναι το μέλλον αυτής της γενιάς. Η δημιουργία είναι το μέλλον, η Ανοικτή πολιτική οργάνωση βάσης είναι το μέλλον....Η Ανατροπή είναι η ΛΥΣΗ.

Να τελειώσουμε μια για πάντα με ΟΛΑ αυτά. Να τελειώσουμε μια για πάντα με τις “απολίτικες” παρέες εξουσίας. Να τελειώσουμε μια για πάντα με τους επαγγελματίες διαχειριστές τους συστήματος. Να τελειώσουμε μια για πάντα με τους χειραγωγητές της γενιάς μας. Να τελειώσουμε μια για πάντα με το συντηρητικό χθες, δημιουργώντας το ανατρεπτικό και προοδευτικό αύριο.

Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Π.Α.Σ.Π. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και καμίας ομάδας ανθρώπων. Είναι κομμάτι του νεολαιίστικου προοδευτικού Κινήματος, είναι κομμάτι της ίδιας της Ιστορίας μας.

Ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι να ανατραπεί από την βάση με όρους της πολιτικής ανατροπής. Η πολιτική ανατροπή θα σημάνει την επανεκκίνηση ενός νέο προοδευτικού Κινήματος της Νέας Γενιάς που θα εκφράσει τις ανάγκες τις Κοινωνίας, μετουσιώνοντας την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε πυλώνα αναγέννησης και δημιουργίας και την Π.Α.Σ.Π. Σε βασικό συστατικό επαναθεμελίωσης του νέου φοιτητικού κινήματος.

Η ανοικτή και συμμετοχική Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Π.Α.Σ.Π. που τροφοδοτείτε με ιδέες από τα μαζικά κινήματα και την νέα γενιά εντός των Πανεπιστημίων και των μαζικών χώρων, είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την πολιτική ανατροπή. Απέναντι στα κλειστά συστήματα εξουσίας θα απαντήσουμε μόνο αν προτάξουμε την συλλογική και ανοικτή προοδευτική παράταξη των νέων.

Έχουμε ανάγκη για ένα νέο Όραμα που θα χαρακτηρίσει την στιγμή και θα οριοθετήσει το αύριο. Έχουμε ανάγκη για νέα δομή και λειτουργία που θα ανοίξει την Οργάνωση στην νέα γενιά χωρίς αγκυλώσεις και στεγανά. Έχουμε ανάγκη από την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. της νέας γενιάς και την Π.Α.Σ.Π. των φοιτητών και σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου