Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Άνοιγμα στην Βάση - Πολιτική Λειτουργία!

Προγραμματισμός Ιανουάριος – Μάρτιος 2010

“ Άνοιγμα στην Βάση – Διαβούλευση - Συμμετοχή”
Σύντροφοι,

η νέα χρονιά είναι μια χρονιά με ζητήματα και προκλήσεις για την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την νέα γενιά. Το 2010 είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την κοινωνία μας καθώς και για το Κυβερνητικό έργο της Κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεγάλα και σοβαρά ζητήματα ανοίγουν ύστερα από πολλά χρόνια και οφείλουμε να έχουμε όλοι μας σοβαρή θέση και άποψη.
Έχει ήδη εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, πρόσφατα στο Ζάππειο, διευρυμένος κοινωνικός διάλογος για όλα τα σοβαρά ζητήματα της χώρας. Ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό, η Φορολογική Μεταρρύθμιση, η διαφάνεια και η αλλαγή του Πολιτικού συστήματος, η Παιδεία και το Κοινωνικό κράτος . Η διαβούλευση για όλα τα ζητήματα θα είναι για πρώτη φορά τόσο διευρυμένη με την συμμετοχή του κάθε πολίτη ( με την χρήση του διαδικτύου) και φορέα της κοινωνίας μας με προτάσεις και ιδέες.

Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως βασικό ενεργό κομμάτι της Κοινωνίας μας οφείλει να μπει μπροστά και να ανοίξει ανοικτό και χωρίς προαπαιτούμενα διάλογο με την νέα γενιά σε κάθε μαζικό χώρο. Να ανοίξουμε διάλογο και να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα θέματα σύμφωνα με τις ανάγκες της γενιάς μας. Το άνοιγμα στην βάση είναι και άνοιγμα στην ουσιαστική συμμετοχική δημοκρατία και βασική και αναγκαία συνθήκη για ριζοσπαστικές προτάσεις και αλλαγές.



Πέρα από τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις και εγκυκλίους της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. τόσο σε κεντρικό όσο και σε νομαρχιακό επίπεδο εκτίμηση μου είναι ότι το Δημοτικό Δίκτυο Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών οφείλει να ανοίξει τον διάλογο στην βάση της Οργάνωσης και να προκαλέσει διαδικασίες ανοικτού διαλόγου σε κάθε θέμα. Παράλληλα οφείλουμε να συμμετάσχουμε και να ενισχύσουμε κάθε δράση διαλόγου και συμμετοχής που θα σχεδιασθεί από την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε κάθε επίπεδο.

Συγκεκριμένα προτείνω προς διαβούλευση στην Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης τα ακόλουθα:

Ανάπτυξη - συγκρότηση Θεματικών Δικτύων σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας και το Καταστατικό της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. με συμμετοχή ΟΛΩΝ των μελών και φίλων της Οργάνωσης.

Ολοκλήρωση των διαδικασιών διαλόγου των δύο υπαρχόντων Δικτύων Περιβάλλοντος – Πράσινης Ανάπτυξης, Παιδείας – Έρευνας και ενεργοποίηση του Δικτύου Υγείας – Πρόνοιας, όπως έχει προγραμματισθεί.

Σύγκλιση Θεματικών Συνελεύσεων σε βασικές περιοχές της Συνοικίας με στόχο την συγκρότηση των Θεματικών Δικτύων. Προτείνω ενδεικτικά: Σκαλάνι – νέων αγροτών, Πανεπιστήμιο – Παιδείας Έρευνας, Βασιλειές – Περιβάλλοντος Πράσινης Ανάπτυξης , Λ. Κνωσού - ...............

Πολιτικές Εκδηλώσεις με συμμετοχή φορέων και πολιτικών στελεχών ( εκκρεμεί η εκδήλωση για την Πράσινη Ανάπτυξη για τέλος Γενάρη ή αρχές Φλεβάρη σε συνεννόηση με τους Ομιλητές)

Ολοκλήρωση Διαδικασιών για έκδοση του περιοδικού της Οργάνωσης με εύρεση χρηματοδότησης

Συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της Συνοικίας με στόχο καταγραφή των σοβαρών ζητημάτων της συνοικίας και την διαβούλευση μαζί τους.

Συνεργασία με το Νομαρχιακό Δίκτυο και τα Δημοτικά Δίκτυα του Δήμου για κοινές ανοικτές διαδικασίες διαβούλευσης

Διαβούλευση στην βάση των μελών και φίλων για κάθε Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που περνάει από την διαδικτυακή διαδικασία διαβούλευσης σε συνεργασία με το Συμβούλιο Επιμόρφωσης με ευθύνη των αρμόδιων Θεματικών Δικτύων και της Συντονιστικής Επιτροπής

Με ένα σύνθημα ο στόχος μας οφείλει να είναι

η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΌΛΩΝ των Δυνάμεων της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

η ΑΛΛΑΓΗ από τα ΚΑΤΩ !!

* το παραπάνω κατατέθηκε στην συνεδρίαση της Συντονιστικής Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείο ως εισήγηση διαλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου