Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Κάλεσμα σε Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο

url.jpg

Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο - 5 Οκτώβρη 2009

Κάλεσμα Συμμετοχής

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στην Αθήνα το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Μετανάστευση και Ανάπτυξη, με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε και αντιπροσωπιών από όλες τις χώρες. Μέσα στα θέματα συζήτησης του Φόρουμ είναι οι παγκόσμιες πολιτικές για την κατάσταση του Φαινομένου της Μετανάστευσης και ιδίως της παράνομης ειδικά στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Η συζήτηση γίνεται σε μια χρονική στιγμή που και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά λύσεις στα καθημερινά πλέον φαινόμενα παράνομης εισροής μεταναστών στα Κράτη - Μέλη.

Η μετανάστευση είναι ένα ζήτημα που οφείλει να απασχολεί κάθε προοδευτικό πολίτη και νέο καθώς δεν είναι απλά ένα τεχνικό ζήτημα αλλά θέμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ένα Πλανήτη που δυστυχώς διαφοροποιεί τους λαούς του.

Στην χώρα μας καθώς είναι και φυσικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης έχει μετατραπεί σε “εμπόριο Ανθρώπινων ψυχών” από λαθρέμπορες που πουλούν την ελπίδα.

Το ζήτημα είναι ζήτημα κομβικό και μάλιστα επιτακτικό. Η Μετανάστευση πολιτών από τις χώρες τους είναι αποτέλεσμα της ανάγκης τους για ένα καλύτερο αύριο. Οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι “δεύτερης κατηγορίας” αλλά πολίτες με ίσα δικαιώματα με όλους και με περισσότερες ανάγκες.

Η Μετανάστευση δεν είναι το πεδίο δράσης της Ακροδεξιάς και των Εθνικιστικών - Ρατσιστικών Οργανώσεων και κομμάτων, αλλά θέμα που οφείλει να κινητοποιεί τις προοδευτικές δυνάμεις της Κοινωνίας μας σε μια προσπάθεια θωράκισης της ισονομίας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών του Πλανήτη μας, ανεξαρτήτως χρώματος, προέλευσης και προέλευσης.

Βέβαια ταυτόχρονα είναι και ένα θέμα που ωθεί σε ακρότητες συγκεκριμένες Πολιτικές Δυνάμεις της Ακροδεξιάς, αναδεικνύοντας ακραίες ρατσιστικές εκφάνσεις από τμήματα της Κοινωνίας.

Βέβαια για κάθε προοδευτική Δύναμη της Κοινωνίας είναι σαφές ότι οι Μετανάστες δεν είναι το πρόβλημα της Κοινωνίας μας, οι Μετανάστες δεν είναι βάρος αλλά ούτε και Κίνδυνος για την Εθνική Ομαλότητα. Ας μην ξεχνάμε τα μεταναστευτικά κύματα Ελλήνων προς άλλες χώρες τις δεκαετίες του 1960.

Οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας, κάτω από άθλιες συνθήκες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δέσμιοι πολιτικών που τους έδιωξαν από τα σπίτια τους και που τους εγκλώβισαν στην Ελλάδα.

Οφείλουμε ως πολιτεία να διασφαλίσουμε την κοινωνική ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην χώρα μας με πολιτικές που τους καθιστούν με επιλογή τους ισότιμους Πολίτες της χώρας μας και όχι αποκλεισμένους σε γειτονιές και κέντρα κράτησης. Ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει σε ένα σχεδιασμό για την υποδοχή και αξιοποίηση των Μεταναστών σε κάθε μέλος της Ε.Ε.

Απέναντι σε όλες τις ακραίες ρατσιστικές και εθνικές φωνές το αντιρατσιστικό Κίνημα Διαδηλώνει και απαντά. Απέναντι στην απόρριψη και την “γκετοποίηση” το προοδευτικό Κίνημα των Πολιτών διεκδικεί πολιτικές ένταξης των Μεταναστών στις Κοινωνίες μας, μέσα από πολιτικές που εξασφαλίζουν την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών.

Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου, καλεί κάθε νέο της Πόλης μας να ενώσει την φωνή του με τους φορείς του Νομού μας και τις αντιρατσιστικές Συλλογικότητες.

Σας καλούμε στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Οκτώβρη και ώρα 18:00 με προ συγκέντρωση στην Πλατεία Λιονταριών.

Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου