Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

40 μέρες...και κάτι


Έχουν περάσει οι πρώτες 40 μέρες διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αξίζει τον κόπο να κάνω κάποια σχόλια.

Σήμερα στην ώρα του Πρωθυπουργού εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας στις επίκαιρες Ερωτήσεις των κ. Καρατζαφέρη, κ. Παπαρήγα και κ. Τσίπρα. Απάντησε ο ίδιος στους πολιτικούς αρχηγούς της Αντιπολίτευσης για το ζήτημα των Golden Boys , των Εργασιακών Σχέσεων και το Ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κρύφτηκε πίσω από τους Υπουργούς του όπως συνήθιζε να κάνει ο κ. Καραμανλής τα τελευταία χρόνια.
Τον τελευταίο μήνα βλέπουμε ένα Πρωθυπουργό που είναι παντού εντός και εκτός των Συνόρων. Ένα Πρωθυπουργό που δίνει την μάχη για μια Ισχυρή Ελλάδα που πρωταγωνιστεί και δημιουργεί εξελίξεις μέσα από μια Δυναμική παρουσία στην Ευρώπη.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με την πρώτη του παρουσία στο Συμβούλιο Κορυφής έβαλε το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής και της Οικονομικής Κρίσης καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει πρωτοβουλίες για μια νέα Πράσινη Οικονομία.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα της Οικονομίας αλλά και την Δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων εταίρων για την κατάσταση στην Ελλάδα η Κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων με νομοθετικές πρωτοβουλίες, για την ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την θεσμοθέτηση του Επιδόματος Αλληλεγγύης με ειδική εισφορά από κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Αλλά κατά την γνώμη μου αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι η συνολική λειτουργία της νέας Κυβέρνησης και ο νέος τρόπος διαχείρισης των σοβαρών προβλημάτων της χώρας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό του Συμβούλιο. Τα τελευταία χρόνια είχαμε ένα Πρωθυπουργό κλεισμένο στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Συμβούλους του και την Κυβερνητική Επιτροπή. Σήμερα έχουμε Πρωθυπουργό και Υπουργούς σε ένα νέο μοντέλο συλλογικής λειτουργίας με καθημερινή επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα.

Βέβαια είναι νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αλλά εκτιμώ και θέλω να πιστεύω ότι το ρητό “ η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” θα βγει αληθινό.

Και κλείνοντας αξίζει να παραθέσω φωτογραφία από την σημερινή συνεδρίαση της Βουλής. Είναι παρόν η Κυβέρνηση, παρόν οι Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ. , ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Κ.Ε. και του ΛΑ.Ο.Σ. Και η μέχρι πριν από 40 μέρες Κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας είναι απούσα. Όχι απλά δεν είχαν κάτι να ρωτήσουν, αλλά δεν βρήκαν ούτε λόγω να είναι στο Κοινοβούλιο που τους εξέλεξε ο Ελληνικός Λαός.

1 σχόλιο:

  1. Τα πρώτα δείγματα γραφής, σύντροφε, είναι όντως πολύ ενθαρρυντικά, παρά το αρνητικό κλίμα και τις αντίξοες συνθήκες, τόσο διακυβερνητικές όσο και εσω- και εξωκομματικά πολιτικές με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός. Όσο για τη φωτογραφία, νομίζω ότι μιλάει από μόνη της. Οι φεουδάρχες μαζεύονται γύρω από τους δελφίνους που διεκδικούν τον θρόνο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το κατά το πόσο νοιάζονται για την εξουσία ή το συμφέρον του Ελληνικού Λαού. Έτσι είναι βέβαια... Ενώ κάποιοι είναι, έστω μακρινά, ιδεολογικά τέκνα της γαλλικής επανάστασης, κάποιοι άλλοι φαίνεται πως προτιμούν την μακρινή συγγένεια με την ιδεολογία της γαλλικής μοναρχίας... Άλλωστε, οι Βασιλόφρονες κάθονταν στα Δεξιά και οι Ριζοσπάστες στα Αριστερά στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, έτσι δεν είναι; =Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή