Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Επιστολή πρός την Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Ηράκλειο, 2/8/2009

Προς: Συντονιστική Επιτροπή Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Υπόψη: σ. Λαζάρου Δημήτρη, Γραμματέα Τ.Ο. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

κοινοποίηση: Μέλη & Φίλους Τοπικής Οργάνωσης

Θέμα: Επισημάνσεις ενόψει Συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής

Σύντροφοι,

με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών, θεωρώ σημαντικό να κάνω κάποιες επισημάνσεις.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών ανάδειξης της Συντονιστικής Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης μας. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν τον Μάη του 2008 και ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη Τοπικών, Νομαρχιακών, Περιφερειακών Οργάνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η χρονική στιγμή για την ανασυγκρότηση όλων των οργάνων αλλά και ίδρυσης νέων Τοπικών Οργανώσεων ήταν κομβική για την συνολική πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος μας.

Η καθημερινή παρέμβαση του Κινήματος στην κοινωνία είναι και το βασικό συστατικό για την καθαρή του ΝΙΚΗ σε κάθε εκλογική διαδικασία. Παρέμβαση στους μαζικούς χώρους από τους συνδικαλιστές μας και στις γειτονιές – Δήμους απο τις τοπικές οργανώσεις. Παρέμβαση με στόχο την ανάδειξη όχι μόνο της προβληματικής κυβέρνησης αλλά και του σοβαρού προγραμματικού μας πλαισίου.

Σε όλους αυτούς τους μήνες τα ζητήματα της πολιτικής παρέμβασης του Κινήματος μας ήταν αρκετά, καθώς η καταστροφική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον μετρήσιμη στο οικογενειακό εισόδημα και στο μεροκάματο του Λαού. Βέβαια κομβικό γεγονός της περιόδου ήταν και η πρόσφατη Νίκη στις Ευρωεκλογές του Ιούνη, σε μια προεκλογική μάχη που κράτησε λίγους μήνες πριν.

Δεν παραβλέπει βέβαια κανείς την διεθνή οικονομική κρίση, όχι μόνο γιατί ανέδειξε την αποτυχία του Καπιταλιστικού μοντέλου, αλλά γιατί οι επιπτώσεις του για την κοινωνία και τα χαμηλά εισοδήματα θα είναι δραματικές και για τους επόμενους μήνες. Η ανάγκη για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης πέρα από αυτό είναι το βασικό ζήτημα των προοδευτικών δυνάμεων με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να προτάσεις την Πράσινη Ανάπτυξη ως εργαλείο εξόδου από την Κρίση.

Ταυτόχρονα σε όλη αυτή την περίοδο ανέκυψαν και ζητήματα οργανωτικής φύσης με βασικό την ανασυγκρότηση του Μητρώου Μελών και Φίλων των Οργανώσεων και την οικονομική τους Συνδρομή, αλλά και η στελέχωση των εκλογικών Τμημάτων με Εκλογικούς Αντιπροσώπους.

Παρόλα αυτά είναι ίσος η δεύτερη φορά που ενημερώνομαι για συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Τ.Ο. Νοτίων Συνοικιών μέσα σε περίοδο 15 μηνών! Σε μια περίοδο με τόσα σοβαρής φύσης ζητήματα δεν έγινε καμία άλλη συνάντηση πολιτικής ή οργανωτικής φύσης. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε μία, αν δεν κάνω λάθος Ολομέλεια της Οργάνωσης τον Δεκέμβρη του 2008. Η Τ.Ο. ακόμα και σήμερα δεν έχει στεγαστεί σε κάποιο χώρο της συνοικίας με αποτέλεσμα η ύπαρξη της να είναι άγνωστη για τους κατοίκους της συνοικίας. Σημειώνω επίσης ότι η παρουσία της ηγεσίας της Οργάνωσης στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Οργάνου ήταν ανεπαρκής. Ταυτόχρονα η κατάσταση του Μητρώου της Οργάνωσης και των οικονομικά τακτοποιημένων μελών είναι στην τύχη του. Τα στοιχεία των μελών και φίλων είναι ελλειπή γιατί δεν έγινε έλεγχος και διορθώσεις στο μητρώο που προέκυψε μετά της εκλογές του Μάη.

Βέβαια η συνολικότερη παρουσία του Κινήματος μας και της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον Νομό Ηρακλείου είναι ένα θέμα ευρύτερης συζήτησης. Αλλά με μία γρήγορη επισκόπηση μπορεί κανείς να πει ότι σχεδόν όλες οι Τοπικές Οργανώσεις έχουν οργανώσει Ολομέλειες με τους Βουλευτές του Νομού, αλλά και εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Ν.Ε. και το Συμβούλιο Επιμόρφωσης. Βέβαια αναμφισβήτητα η Τ.Ο. Μασταμπά είχε την καλύτερη δυνατή παρουσία, και συνεχίζει να είναι πρότυπο Οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κρίνω σκόπιμο να γίνει μια γενική συζήτηση αποτίμησης της συνολικής παρουσίας της Οργάνωσης στον χώρο δράσης της, για το διάστημα αυτό. Ταυτόχρονα να γίνει ένας οργανωτικός σχεδιασμός για τα βασικά ζητήματα των επόμενων μηνών. Εκτίμηση μου είναι ότι με σοβαρό το ενδεχόμενο Εθνικών Εκλογών το Φθινόπωρο, κάποιες αποφάσεις – πρωτοβουλίες της Συντονιστικής Επιτροπής είναι αναγκαίες.

Η πολιτική μάχη δεν δίνεται μόνο από τον Πρόεδρο και τα Κεντρικά Στελέχη του Κινήματος. Δίνεται από όλα τα συντεταγμένα όργανα στους χώρους ευθύνης και από κάθε “στρατευμένο” μέλος και φίλο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η ευθύνη για όλους εμάς τους εκλεγμένους είναι σημαντική στην νέα πορεία του Κινήματος μας. Δεν φτάνει να κερδίσουμε της Εκλογές πρέπει να έχουμε πείσει τον Λαό για το προγραμματικό μας πλαίσιο και τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης. Πρέπει να έχουμε κάνει τον ΛΑΟ συμμέτοχο στην Δημοκρατική Ανατροπή της ΔΕΞΙΑΣ.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Καραδημητρίου Μιχάλης

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου