Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ανδρέας Παπανδρέου. Ο ηγέτης



Ανδρέας Παπανδρέου

Μας Ενώνει, μας εμπνέει, μας οδηγεί...

Φίλες και φίλοι,


το να γράψει κανείς για τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Το εύκολο είναι να μιλήσει κανείς για τις μεγάλες αλλαγές στην πατρίδα μας, ως αποτέλεσμα πολιτικών μιας ισχυρής προσωπικότητας και ενός μεγάλου πολιτικού και ηγέτη.

Ανδρέας Παπανδρέου, ο μεγάλος ηγέτης των ανένδοτων αγώνων, ο μεγάλος ηγέτης του απελευθερωτικού κινήματος ενάντια στην χούντα, ο μεγάλος ηγέτης της Δημοκρατικής Αλλαγής στην χώρα μας, ο θεμελιωτής του Ελληνικού Κοινωνικού Κράτους, ο οραματιστής της ισχυρής ανεξάρτητης και Δημοκρατικής Ελλάδας.

23 Ιουνίου 1996 ,ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός αποχαιρετά τον αγαπημένο του ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου. 13 χρόνια μετά ο Ανδρέας ακόμα με το μικρό του όνομα στο μυαλό κάθε Έλληνα πολίτη. 13 χρόνια μετά νωπές οι μνήμες της απώλειας του.

Ο Ανδρέας ακόμα και σήμερα είναι επίκαιρος, σε εποχές που αμφισβητούνται οι κατακτήσεις του Λαού μας. Σε εποχές που η Δημοκρατία μας και η πολιτική πληγώνονται από σκάνδαλα και επίορκους πολιτικούς. Σε εποχές που η ύπαιθρος και η αγροτιά σπαράζουν από την Δεξιά πολιτική της απαξίωσης. Σε εποχές που η οικονομική κρίση και η ανευθυνότητα της Δεξιάς συμπυκνώνουν το οικογενειακό εισόδημα. Σε εποχές που η Δεξιά αναβιώνει παλιές σκοτεινές εποχές της.

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Ήταν ο Ανδρέας που με την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ένωσε τις δημοκρατικές δυνάμεις της μεταπολίτευσης σε μια νέα πορεία για πραγματικό εκδημοκρατισμό της χώρας, ενώνοντας τους Έλληνες. Παλεύοντας με τον Λαό για Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησίας και Κοινωνική Απελευθέρωση. Με όραμα την Ελλάδα που θα άνηκε στους Έλληνες. Για την Ελλάδα ΟΛΩΝ των Ελλήνων ανεξάρτητου φρονημάτων και πεποιθήσεων. Για την Ελλάδα της ευημερίας και της προόδου.

Ήταν ο Ανδρέας που με την άνοδο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εξουσία το 1981 υπέγραψε το Συμβόλαιο με τον Λαό, κυβερνώντας για τις Λαϊκές Ανάγκες και όχι για τις ανάγκες των λίγων. Με τις πολιτικές που εφάρμοσε στην πρώτη οκταετία θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος για ΌΛΟΥΣ τους Έλληνες. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η στήριξη των αγροτών, τα Ολοκληρωμένα Μεσογειακά Προγράμματα είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα εκείνης της εποχής. Στον τομέα της Παιδείας ήταν εκείνος που θεμελίωσε την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για κάθε Έλληνα πολίτη. Κορυφαίες μεταρρυθμίσεις για την εποχή τους ήταν ο εκδημοκρατισμός του Δημόσιου Πανεπιστημίου και της μέσης εκπαίδευσης. Επίσης ο ελεύθερος συνδικαλισμός και η συμμετοχή του λαού στην εξουσία εξέφραζε το πάγιο αίτημα για την Λαϊκή Κυριαρχία και Δημοκρατικό έλεγχο.

13 χρόνια μετά ο Ανδρέας Παπανδρέου ζει και μας οδηγεί σε νέα μονοπάτια και σε νέους αγώνες. Τα οράματα του για την Ισχυρή Ελλάδα είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα. Ο Αγώνας για την νέα ΑΛΛΑΓΗ ενώνει και εμπνέει τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας μας.

Εμείς οι νέοι μπορεί να μην ζήσαμε τόσο έντονα τον Ανδρέα, αλλά είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα των πολιτικών του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έγραψε με το πέρασμα του Ιστορία τόσο στο Ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο στερέωμα.

Σήμερα Ζει στους Αγώνες μας για την Νέα Αλλαγή...

Καραδημητρίου Μιχάλης

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου

http://mkaradim.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου