Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Πρόταση προς την Συνέλευση Μεταπτυχιακών σχετικά με την Δολοφονεία του 16χρονου στα Εξάρχεια

Συνάδελφοι,

πριν από λίγες μέρες στα Εξάρχεια ο 16χρονος Ανδρέας Αλεξόπουλος πέφτει νεκρός. Πέφτει νεκρός δεχόμενος σφαίρα στην καρδιά από όπλο ένστολου δολοφόνου. Πέφτει νεκρός γιατί τόλμησε να κοιτάξει στα μάτια το όργανο της “τάξης”, δολοφονείται στυγνά μαζί με την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Αναρωτιέται κανείς πόσο εύκολα φεύγει μια ανθρώπινη ζωή; Αναρωτιέται κανείς πόσο εύκολα όργανο της τάξης αφαιρεί την ζωή πολιτών; Που είναι το κράτος Δικαίου και η ευνομούμενη κοινωνία της Δημοκρατίας μας;

Τις τελευταίες ώρες στους δρόμους όλων των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας εκτυλίσσονται διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το δολοφονικό κράτος. Συλλαλητήρια με την συμμετοχή εργαζομένων , μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών και πολιτών. Διαδηλώσεις με την συμμετοχή του απλού Έλληνα πολίτη που αισθάνεται οργισμένος για όλα αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Αντιδράσεις ενός Έλληνα πολίτη που λεηλατείτε από την ληστρική επιδρομή των τραπεζών και των φόρων, ενός Έλληνα πολίτη που βαρέθηκε να βλέπει “πολιτικούς” με βίλες και πλούτη, ενός Έλληνα πολίτη που σιχάθηκε τα “Βατοπαίδια”, τα “σκάνδαλα”, την “ατιμωρησία” και το φαγοπότι των κρατούντων. Βλέπουμε την αντίδραση ενός Έλληνα που νιώθει την αδικία και την παράνοια του Ελληνικού Κράτους.

Οι βανδαλισμοί, οι εμπρησμοί και η καταστροφές της περιουσίας των πολιτών δεν είναι ευθύνη των πολιτών, αλλά ευθύνη ενός κράτους που “ξέχασε” να υπηρετεί και να σέβεται τον πολίτη. Αποτελούν ακραία έκφραση της οργής για την αδικία που έζησε ο λαός μας στα μάτια του μικρού Ανδρέα.

Σε όλο αυτό το διαμορφούμενο σκηνικό η Ακαδημαϊκή Κοινότητα δεν μπορεί να μένει αμέτοχη και παρατηρούσα. Οφείλουμε όλοι εμείς οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Φυσικής, να δείξουμε την τιμή μας στον νεκρό συμπολίτη μας και τον αποτροπιασμό μας για τους δολοφόνους του. Οφείλουμε να υψώσουμε μαζί με την Κοινωνία ψηλά της σημαία της Λαϊκής Αντίδρασης για την απαξίωση της Δημοκρατίας μας.

Είναι υποχρέωση μας ως ελάχιστο δείγμα της συλλογικής μας αντίδρασης να:

  • Απέχουμε από κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα του Τμήματος την Τετάρτη 10/12
  • Διαδηλώσουμε μαζί με την κοινωνία στην πανελλαδική κινητοποίηση των φορέων την Τετάρτη 10/12 και ώρα 10:00 με προ συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου